InfoCons: Un român poate consuma la masa de 1 Decembrie până la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare

Data publicării:
mici si gratare
Credit foto: Inquam Photos / George Călin

Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sărbătoare pentru românii de pretutindeni. Ca în fiecare an, de pe mese nu vor lipsi preparatele traditionale, precum fasolea cu cârnați sau micii cu muștar. Tocmai de aceea, specialiștii InfoCons trag un semnal de alarmă: "Atenție la masa de 1 Decembrie! Un român poate consuma pâna la 68 de aditivi alimentari, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare pentru 100 de grame de produs".

Potrivit specialiștilor, o simplă masa compusă din: fasole și cârnați, mici, muștar, ketchup, maioneză, bacon, pâine, suc tip ceai și bomboane poate ajunge până la 68 de aditivi alimentari (E-uri), cei mai frecvent întâlniți fiind E330, E300 și E950.

Totodată, un astfel de meniu conține, pentru fiecare 100 de grame de produs, 164,7 grame de zahăr și 23,48 grame de sare. Valorile sunt mult peste recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, care limitează consumul la 25 de grame de zahăr/zi, respectiv 5 grame de sare/zi.

Pentru a veni în sprijinul românilor, aplicația InfoCons oferă utilizatorilor posibilitatea de a afla câte E-uri consumă atât la masa de 1 Decembrie, ci și la cele de zi cu zi.

"Prin scanarea produselor care compun masa de 1 Decembrie, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicația InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată. În acest context, aplicația InfoCons ne ajută să realizăm meniul pentru masa de 1 Decembrie conform nevoilor și preferințelor noastre de consum.

Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr și sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi eviăm în produsele pe care le consumăm.

La mulți ani, România fără E-uri, zahăr și sare în exces!", transmit reprezentanții InfoCons.

Aplicația InfoCons este disponibilă gratuit pentru orice sistem de operare IOS, Android și Huawei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri