Lipsa imunoglobulinei. S. Pintea: Aş da afară vreo 20 de manageri de spital

Data actualizării: Data publicării:
180306_MS_CONFERINTA_sorina pintea_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi-a exprimat, joi seara, nemulţumirea că unii manageri de spitale nu au făcut demersurile necesare pentru aprovizionarea cu imunoglobulină şi a spus că ar demite mai mulţi manageri, iar pe alţii i-ar reinstrui.

180306_MS_CONFERINTA_sorina pintea_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Întrebată pe cine ar da afară, în cazul absenţei imunoglobulinei din spitale, Sorina Pintea a răspuns: "Vreo 20 de manageri de spital, în prima fază, pe vreo 40 i-aş reinstrui, aş lucra cu puţini".

Ea a adăugat că nu poate face acest lucru întrucât există spitale care sunt în subordinea autorităţilor publice locale şi judeţene, unde ministrul Sănătăţii nu poate interveni.

"Sunt spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii, unde ministrul Sănătăţii are competenţă, sunt spitale din subordinea autorităţilor publice locale şi judeţene unde ministrul Sănătăţii nu poate interveni. Acolo, autoritatea are dreptul să demită sau să organizeze concurs pentru manager, dar ministrul Sănătăţii, nu. Dar, atunci când lupţi, Guvernul alocă bani pentru a achiziţiona imunoglobulina şi pe mecanismul de protecţie. Avem, în acest moment, 49 de kilograme, mi s-a spus că ajunge pentru trei luni şi mai mult. Aducem până în 31 decembrie încă 7.200 de fiole şi apar, inclusiv mesaje primesc, că la spitalul X nu există imunoglobulină, vă spun sincer, nici nu mai ştiu ce să spun, cum s-o numesc?", a declarat Sorina Pintea,la Realitatea TV.

Aceasta a spus că nu înţelege de ce trebuie să apară la televizor pentru a le explica managerilor de spitale procedurile şi a punctat că "nu e treaba ministerului să trimită imunoglobulină, e treaba managementului spitaliesc, spitalului, să o ceară".

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri