"Pacienţii români nu au culoare politică". Alexandru Rafila susține că Ministerul Sănătății va face spitalele promise din banii PNRR

Data publicării:
Ministrul Sănătații, Alexandru Rafila, face declarații de presă la sediul Ministerului Sănătății din București pe 8 martie 2022.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că ministerul nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanţat din PNRR, punctând că există toleranţă zero pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din acest program şi din alte programe internaţionale. Acesta a mai spus că pacienții români nu au culoare politică și toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii.

"Pacienţii români nu au culoare politică! Ministerul Sănătăţii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanţat din PNRR. La începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sănătăţii, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei şi Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării, fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiţii din sănătate!", a scris Rafila, duminică, pe Facebook.

Potrivit acestuia, toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate, se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii.

"A rămas integrală finanţarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecţiilor în spitale, pentru dotarea şi extinderea secţiilor de ATI nou-născuţi, pentru reabilitarea şi dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcţia centrelor comunitare integrate. Toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii! Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credinţă şi curaj: Toleranţă ZERO pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din PNRR şi din alte programe internaţionale!", a conchis ministrul. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri