Sorina Pintea: Vineri ajung în România 3.850 de flacoane de imunoglobulină

Data actualizării: Data publicării:
180208_CONFERINTA_MIN_SANATATII_002sorina pintea_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primele doze de imunoglobulină, 1.000, au ajuns ieri în România, iar alte 3.850 de doze de imunoglobulină vor ajunge în România vineri, în condițiile în care, lunar, pacienții din România au nevoie de 5.000 de doze. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Digi24.

În cursul lunii aprilie vor mai ajunge în țară mai multe tranșe de 600, 800 și 1.000 de flacoane, a mai spus ministru.

Este vorba despre imunoglobulină livrată de Austria, după ce România a declanşat Mecanismul European de protecţie civilă.

Întrebată dacă declaraţia premierului Viorica Dăncilă, potrivit căreia s-a rezolvat problema imunoglobulinei, a fost pripită, Sorina Pintea a spus: „S-a rezolvat problema atunci, în sensul că am declanşat mecanismul, am promovat memorandumul şi Hotărârea de Guvern, au fost paşi foarte importanţi şi sunt convinsă că asociaţile de pacienţi apreciază acest lucru”.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că primele 1.000 de doze de imunglobulină au ajuns în România miercuri de la Crucea Roşie din Austria, fiind livrate către SC Unifarm, şi, potrivit calendarului de livrări transmis de Austria, va fi livrată toată cantitatea de imunoglublină – de 16.000 de doze –, până la jumătatea junii mai.

De asemenea, sunt în curs de derulare procedurile de achiziţie de imunoglobulină din SUA, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

România a solicitat sprijinul statelor UE pentru furnizarea oricărei cantităţi disponibile de imunoglobulină, în condițiile în care mii de pacienți din România au rămas fără acest medicament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri