Sorina Pintea, noi precizări despre reţinerea rezidenţilor: Statul investeşte în pregătirea lor

Data publicării:
sorina pintea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi seară, că nu s-a discutat niciodată concret şi nu există un plan pentru reţinerea rezidenţilor în ţară, dar afirmă că au existat discuţii pe această temă în momentul în care a solicitat suplimentarea numărului de locuri la Rezidenţiat. „Există discuţii – şi este normal să existe – astfel încât să putem ţine medicii în ţară pentru că statul investeşte în pregătirea lor”, a mai spus Sorina Pintea.

180306_MS_CONFERINTA_sorina pintea_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sorina Pintea spune că se ia în calcul încheierea unui act adiţional la contractele de muncă ale medicilor rezidenţi, astfel încât aceştia să rămână un anumit număr de ani în ţară - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Există discuţii – şi este normal să existe – astfel încât să putem ţine medicii în ţară pentru că statul investeşte în pregătirea lor. Nu a fost niciodată discutat concret acest aspect. Se discută mai multe aspecte, mai multe măsuri, dar cred că este şi normal pentru că noi pregătim medici pentru România în primul rând, dar nu s-a pus nicio clipă concret această problemă”, a declarat, marţi seară, la B1 TV, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Aceasta a explicat că discuţiile au avut loc în contextul în care a solicitat suplimentarea numărului de locuri pentru Rezidenţiat.

„Discuţiile au avut loc în contextul în care am cerut, în calitate de ministru al Sănătăţii, suplimentarea locurilor la Rezidenţiat la anul acesta. Cu siguranţă este vorba despre un complex de măsuri pe care statul român deja le ia: pregătim mai mulţi rezidenţi, investim în spitale pentru a crea infrastructura necesară şi pregătirii şi muncii lor ulterioare. E un complex de măsuri, dar repet, nu s-a pus concret această măsură niciodată”, a mai spus Pintea.

În plus, Pintea a precizat că nu a fost „o discuţie amplă” pe acest subiect, dar România duce lipsă de forţă de muncă.

„Nu a fost niciodată o discuţie amplă pe această temă, dar există un adevăr: în România dorim să construim spitale, dorim să construim autostrăzi, dar nu avem forţă de muncă suficientă. Pur şi simplu se aplică un plan de măsuri ca să atragem oamenii să vină acasă”, a mai spus ministrul Sămătăţii.

Aceasta a afirmat că mulţi medici doresc să revină în România, dar că nu toate posturile sunt dorite, spitalele mici fiind evitate, deşi salariile sunt aceleaşi.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că se ia în calcul încheierea unui act adiţional la contractele de muncă ale medicilor rezidenţi, astfel încât aceştia să rămână un anumit număr de ani în ţară, după finalizarea studiilor.

„Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii direct, finanţaţi direct din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat Sorina Pintea.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Construcția fabuloasă făcută de Ceaușescu de frica rușilor, care acum este considerată de străini una dintre...
Digi FM
Eva Longoria, în costum de baie alb, pe plajele din Marbella. A renunțat la viața din Los Angeles pentru cea...
Pro FM
Paris Jackson a înfruntat căldura din L.A. într-o salopetă scurtă și mulată. Și-a cumpărat cafea și nu a...
Film Now
Matt Damon cu soția și fetele lor, pe plajă în Mykonos. Luciana, impecabilă pe plajă, într-un costum de baie...
Adevarul
Panică la New York. Minge de foc misterioasă deasupra Statuii Libertății: meteorit sau activitate militară...
Newsweek
Care ani de muncă nu se socotesc la recalcularea pensiei? Pensionarii rămân fără sute de lei
Digi FM
Naomi Campbell, pozată de paparazzi în costum de baie. Supermodelul, în formă și la 54 de ani, în vacanță cu...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Joe Manganiello o contrazice pe Sofia Vergara, care a spus că au divorțat pentru că nu voia să fie mamă...
UTV
Johnny Depp are o noua iubita. Cine este rusoaica de 28 de ani care i-a furat inima actorului?