Un pacient suspect de coronavirus a făcut scandal şi a vrut să plece din spital, la Galaţi

Data actualizării: Data publicării:
jandarmi cu masca

A fost scandal la Spitalul de boli infecțioase din Galați, unde un pacient aflat la izolare, cu suspiciune de coronavirus, a încercat să fugă azi-noapte, agresând personalul medical.

Un echipaj al Jandarmeriei a reușit în cele din urmă să-l liniștească pe bărbat. 

Bărbatul este taximetrist și face curse frecvente de la Galați către aeroportul Otopeni din București. Vineri, pentru că se simțea rău - avea febră și tușea - a sunat la 112. A fost transportat imediat cu o ambulanță la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, unde a declarat că a adus de la aeroport din București mai multe persoane care se întorceau din Italia. La spital i s-a spus că va rămâne internat, moment în care a devenit nervos, a înjurat și a agresat personalul medical, spunând că refuză să rămână internat.

„De trei zile am văzut că nu-mi trece gripa asta și soția a zis hai că sun la Salvare, am zis că mă duce la Spitalul Județean, nu la Boli infecțioase!” - a declarat bărbatul.

În momentul în care i s-au comunicat restricţiile impuse în contextul coronavirusului, bărbatul a refuzat internarea, s-a enervat şi a încercat să fugă din spital.

„S-a încercat să fie dus către pavilionul de izolare, a mers până la uşă, a proferat tot felul de cuvinte la adresa personalului (...) nu voia sa rămână internat sub nicio formă. Până la urmă am reușit să-l convingem și l-am sedat”, a povestit Mihaela Debita, manager Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.

Bărbatul a fost potolit cu ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor chemaţi de conducerea spitalului.

„Noi n-am avut documentele până nu s-a dus poliția acolo, noi nu am avut documentele (...) a fost și violent, dar ce, noi așteptăm să fie bătut un doctor în spital de o persoană de genul ăsta?”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați

Pacientul recalcitrant şi alte două persoane, un bărbat şi o femeie, sunt internați în spital cu simptome de gripă. Pentru toți cei trei pacienți se aşteaptă rezulatul analizelor de la Bucureşti.

În județul Galați, alte 4 persoane sunt în carantină în centrul pus la dispoziţie de autorităţi, în timp ce 224 de persoane sunt izolate la domiciuliu.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri