Sindicaliştii de la Metrorex se tem că vor fi afectate salariile angajaţilor, după ce conturile au fost blocate

Data actualizării: Data publicării:
metrou in București

Metrorex a pierdut procesul cu firma italiană Astaldi și are conturile blocate, compania urmând să plătească suma de 94 de milioane de lei. Sindicaliştii învinuiesc echipa juridică a companiei şi se tem că Metrorex nu îşi va permite să plătească nici salariile angajaţilor.

„În loc să acţioneze firma Astaldi în instanţă, Metrorex a fost dat în judecată şi a pierdut procesul cu brio. Hotărârea este definitivă. Avem un departament juridic care nu s-a sinchisit să se ocupe de caz. Avem o armată de jurişti care nici nu s-au prezentat la toate termenele. Vom avea probleme inclusiv cu salariile”, a declarat pentru MEDIAFAX, liderul sindicaliştilor Metrorex, Ion Rădoi.

Acesta mai acuză conducerea companiei că nu a oferit niciun fel de explicaţii. „Conducerea nu a transmis nimic, nu are nimic de spus”, a mai afirmat sindicalistul.

Acţiunea afectează inclusiv lucrările actuale pe care firma Astaldi le desfăşoară la Magistrala 5 de metrou, existând riscul ca în cazul neplăţii, lucrările să fie suspendate.

Surse din companie susţin că Metrorex este cu plăţile la zi în cazul acestor lucrări. În privinţa modului în care compania va plăti cele 94 de milioane de lei, aceleaşi surse susţin că va fi negociată o eşalonare a sumei, care reprezintă cheltuielile de judecată ale Astaldi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri