A crescut numărul ploșnițelor în București: La compania de dezinsecție sunt din ce în ce mai multe sesizări

Data publicării:
plosnite
Numărul sesizărilor făcute de bucureșteni la Primărie sunt în continuă creștere

Discuția despre ploșnițe a trecut de la Paris la micul Paris. Numărul sesizărilor făcute de bucureșteni la Primărie sunt în continuă creștere. Adesea insectele apar în blocurile în care gunoaiele zac nestrânse sau unii locatari adună gunoaie în apartamente. Biologii consultați de echipa Digi24 spun că ploșnițele vin în oraș și în bagajele celor care călătoresc și le aduc din hoteluri. Înțepăturile ploșnițelor pot provoca reacții alergice.

A crescut numărul ploșnițelor în București. O confirmă departamentul specializat al primăriei. La compania de dezinsecție sunt din ce în ce mai multe sesizări.

Zeci de locuitori din București se plâng pe paginile rețelelor de socializare de apariția insectelor.

-Chiar o prietenă, ieri am vorbit, are tot blocul. Nu mai putea scăpa, a băgat toate hainele în saci, schimbă mobilă, schimbă tot.

-Mai multă lume vorbește despre aceste ploșnițe.(...) Probabil din gunoaiele pe care le strâng unii.

-Au fost la scara cealaltă, în blocul în care stau eu... Toți vecinii erau revoltați pentru chestia asta, a făcut ceva doamna administrator, un pic de curățenie, dar tot așa e.

Una dintre cauzele răspândirii ploșnițelor este mizeria din unele locuințe sau curți. Amenzile pentru locatarii care adună gunoaie sunt între 200 și 1.000 de lei.

Mircea Paraschiv - președinte asociație de proprietari: Avem asemenea locatari. Intră și adună tot felul de lucruri nefolositoare, nu fac curățenie și de asta apartamentele devin un focar de infecție, generând gândăci, ploșnițe și tot felul de insecte dăunătoare. A venit polița locală, i-a amendat. Degeaba îi amendează, pentru că ei nu plătesc întreținerea.

Cristina Pelin - director DSP București: De la începutul anului și până în prezent, au fost aproximativ 240 de solicitări. La solicitările pe care le primim ne adresăm administrației locale și în situația unui focar, pentru stingerea unui focar, mergem în echipe mixte cu autoritatea locală, care poate să intre să facă aceste servicii de deratizare, dezinsecție, dezinfecție.

Biologii spun că nu doar lipsa igienei este de vină pentru răspândirea ploșnițelor.

Aurelian Pintiliescu - biolog: Cunosc niște cazuri, au luat ploșnițe din hoteluri renumite din Dubai. Oriunde poate intra un card bancar, acolo poate intra ploșnița. Fiind cald afară, ploșnițele rezistă la temperaturile pe care le avem acum iarna.

Parisul a fost invadat de ploșnițe în octombrie. Insectele au apărut inclusiv în trenurile și la metroul din Capitala Franței. Viceprimarul capitalei franceze a cerut guvernului să ia măsuri pentru combaterea "terorii" provocate de ploșnițe, înainte de Jocurile Olimpice de vară din 2024.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri