Agenția Națională Antidrog a luat ochelari care simulează efectele consumului de alcool și droguri. La ce vor fi folosiți

Data publicării:
Bărbat poartă ochelari VR și cu un pahar de whisky
Foto: Getty Images

Agenţia Naţională Antidrog a achiziţionat 144 de perechi de ochelari care simulează efectele consumului de alcool şi droguri, dar şi starea de intoxicare cu acestea. Ochelarii vor fi folosiți în acţiuni interactive, pentru a intra în discuţie cu tinerii şi adulţii, în scopul prevenirii consumului de droguri, informează Agerpres.

Vor fi abordate astfel, de către specialiștii Agenției Naționale Antidrog (ANA) teme precum „Petreceri cu alcool şi droguri” sau „Întoarcerea acasă de la o petrecere”, prin care tinerii vor experimenta, cu ajutorul acestui tip de ochelari, efectele negative şi riscurile la care se expun atunci când consumă alcool sau droguri.

„Testarea ochelarilor care simulează efectele consumului de alcool şi droguri este atractivă pentru toate grupele vizate, participanţii trăind, astfel, o realitate deformată", precizează ANA.

Ochelarii simulează limitări fizice produse de intoxicarea cu alcool sau droguri, reducerea vigilenţei şi a posibilităţii de reacţie, înrăutăţirea coordonării mişcărilor corpului, concomitent cu întârzierea reacţiei, interacţiunea medicamentelor combinate cu alcool sau droguri şi reacţiile care decurg de aici.

Dezorientarea în spaţiu, modificarea culorilor, vizibilitatea limitată, vederea dublă, aprecierea greşită a distanţelor (aproape - departe), confuzia, nesiguranţa puternică şi senzaţia de pierdere a controlului sunt doar câteva dintre experienţele pe care le vor încerca persoanele care vor purta acest tip de ochelari.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri