Aproape jumătate dintre copiii din România trăiesc în sărăcie

Data publicării:
26022013 20m 20copii 20saracie-51710

Raportul Eurostat, realizat în 2011 şi dat publicităţii la începutul acestei săptămâni a scos la iveală faptul că 49% din copii români riscă să trăiască în sărăcie. România este, din acest punct de vedere, la coada clasamentului, mult sub media europeană.

Singurul stat din Uniunea Europeană aflat în urma României, în acest clasament, este Bulgaria. Potrivit raportului, la nivelul UE, 27% din minori sunt expuşi riscului de sărăcie sau excluziune socială. La polul opus, cel mai scăzut procent al copiilor afectaţi de lipsuri materiale este înregistrat în ţările nordice: Suedia, Danemarca şi Finlanda. Un loc fruntaş în acest clasament ocupă şi Slovenia.

Din raportul Eurostat reiese că principalul motiv pentru care minorii ajung să aibă un nivel de trai scăzut şi să fie marginalizaţi de societate este educaţia precară a părinţilor lor. Dintre toate ţările europene, această legătură se vede cel mai mult în România. Concret, 78% din copiii cu părinţi needucaţi ajung să trăiască în sărăcie. Un alt motiv pentru nefericirea celor mici, constatat de specialiştii europeni în statistică, este migraţia populaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri