„Azilele groazei”. Guvernul schimbă legea centrelor de asistență socială, se introduc controale inopinate VIDEO

Data publicării:
azil batrani
Dezvăluirile macabre din azilele groazei au dus la modificarea legislației. Foto: Captură video Digi 24

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri un proiect pentru modificarea legislaţiei privind asistenţa socială, conform căruia centrele de servicii sociale vor fi verificate în cel mult 15 zile de la transmiterea cererii de licenţiere, iar amenzile cresc până la 100.000 de lei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Noua lege vine cu schimbări majore. Au fost înăsprite criteriile de acreditare și licențiere a serviciilor sociale. Nu mai permitem funcționarea vreunui centru social fără vizita în teren a specialiștilor, în cel mult 15 zile de la transmiterea cererii de licențiere. Licența provizorie se reduce de la 12 luni la 3 luni și introducem controalele inopinate. Pentru că furnizorii trebuie să respecte constant legea, nu doar când se licențiază. În premieră, introducem sancțiuni penale pentru încălcările noii legislații. Iar amenzile cresc până la 100.000 de lei”, a declarat Marcel Ciolacu vineri, la începutul ședinței de guvern.

„Prin noul cadru legislativ, cazuri precum cele ale «azilelor groazei» din ultimele luni nu vor mai putea exista”, a mai precizat premierul Ciolacu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri