Bazin olimpic abandonat după lucrări de renovare de două milioane de lei

Data publicării:
bazin galati

Bazinul olimpic din Galaţi a fost inaugurat în anul 1970 cu un meci de polo între echipa României şi cea din Cuba. În anul 2005 a fost închis din cauza unor defecţiuni la sistemul de evacuare a apei.

A fost o problemă cu conducta, din ce am înţeles. Apa rămânea şi nu se evacua cum trebuie, terenul rămânea practic îmbâcsit cu apa respectivă”, spune Ana Maria Vasiliu, director la Direcţia pentru Tineret şi Sport.

În 2009, Ministerul Tineretului şi Sportului a promis că va aloca cinci milioane de lei pentru renovarea bazinului. În acelaşi an, a acordat ceva mai mult de un milion şi jumătate de lei pentru materiale, iar în 2011 au început lucrările. Ministerul a mai alocat doar 700.000 de lei şi, odată cu terminarea banilor, lucrările s-au oprit.

„Nu am primit niciun fel de explicaţie. Am invitat Ministerul Tineretului şi Sportului la conciliere, am întrebat care au fost motivele pentru care a fost stopată această finanţare, neavând practic nicio justificare”, spune Ana Maria Vasiliu.

Echipele de înot din Galaţi au făcut naveta la Brăila până în 2013, atunci când în oraş s-a redeschis bazinul de la Baia Comunală. Acesta are însă doar 25 de metri lungime, jumătate din cât este nevoie pentru sportivii de performanţă. Chiar şi aşa, 600 de copii se antrenează lunar aici.„Noi avem orele suprasolicitate, cursurile de iniţiere, la club avem sportivi suficienţi, bazinul... ne trebuie un bazin mai mare”, spune Claudia Sava, antrenor de înot.

Situaţia nu pare că se va rezolva prea curând. Municipiul Galaţi nu este trecut pe harta celor 52 de baze sportive care vor fi finanţate de Guvern până în 2017. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri