E oficial. Bugetarii vor avea mai multe zile libere de sărbători

Data actualizării: Data publicării:
171201_Iluminat_Sarbatori_Bucuresti_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_02

Bugetarii au anul acesta mai multe zile libere de sărbători. Anunțul oficial a fost făcut joi de premierul Viorica Dăncilă în deschiderea ședinței de guvern. 

171201_Iluminat_Sarbatori_Bucuresti_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_02
Foto: Inquam Photos

ACTUALIZARE. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că are o „veste bună pentru bugetari”: luni, 24 decembrie, și luni, 31 decembrie, angajații din sectorul de stat au zi liberă, făcând legătura cu weekendul și cele două zile de sărbătoare legală, astfel că vorbim de două minivacanțe de câte cinci zile pentru angajații de la stat. „Sper ca tot mai mulți români să aibă tihnă și liniște de aceste sărbători împreună cu familiile”, a spus Viorica Dăncilă. De asemenea, ea a anunțat că pensiile vor fi livrate până de sărbători.


Știrea inițială:

Executivul plănuieşte să aprobe joi o hotărâre de guvern în acest sens.

Astfel, zilele de 24 şi 31 decembrie ar urma să fie declarate zile libere legale.

În prezent, în perioada sărbătorilor de iarnă, bugetarii stau acasă pe 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 şi 2 ianuarie.

Astfel, românii care lucrează la stat ar putea avea, cu tot cu weekenduri, o vacanţă de cinci zile de Crăciun şi una la fel de Anul tot.

O situaţie similară a fost şi în 2012, când Guvernul a decis ca cele două zile - 24 decembrie şi 31 decembrie - să fie nelucrătoare. 

Practica ultimilor ani a arătat că atunci când sunt zile lucrătoare de legătură între weekend şi zilele de sărbătoare, Executivul a ales să le ofere angajaţilor o zi de odihnă în plus. 

Citiți și: Calendarul zilelor libere din 2019

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri