Case mobile de 300.000 de lei, lăsate în paragină. Opt familii din Iași le-ar putea folosi

Data publicării:
case mobile

Cele opt module nu pot fi date în folosinţă pentru că aceeaşi Primărie care le-a achiziţionat nu a reuşit să elibereze autorizaţiile necesare pentru amplasarea lor. În primul rând, autorităţile locale ar trebui să completeze şi să aprobe Planul Urbanistic General, iar asta va mai dura cel puțin 3-4 luni.

Între timp, modulele, care sunt ca niște apartamente cu două camere, baie şi bucătărie, sunt depozitate într-o bază a primăriei. În Iași sunt zeci de familii nevoiașe care trăiesc în case care s-ar putea prăbuşi în orice moment şi care au nevoie urgentă să se mute în alte locuinţe.

Cum situaţia documentelor nu va fi rezolvată prea curând, primii locatari se vor putea muta, cel mai devreme, abia la sfârşitul anului. Vopseaua a început să se degradeze deja pe cele opt containere care zac nefolosite. Acestea sunt amplasate direct pe pământ, în noroi, nu pe o fundaţie specială aşa cum ar trebui.

Un astfel de modul are o suprafaţă de 30 de metri pătraţi şi este compartimentat în două încăperi: un dormitor şi o cameră de zi, un spaţiu de gătit şi o baie. Locuinţele pot fi racordate la reţelele de apă, canalizare şi electricitate.

Oficialii Primăriei susţin că vor să amplaseze modulele într-un cartier mărginaș. Pentru asta, însă, este nevoie de multe aprobări, pe care tot ei trebuie să le emită.

„Imediat ce noul PUG va fi aprobat, se va face un PUZ la nivelul zonei respective şi în acel moment vom putea amplasa respectivele module”, susține Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Asta înseamnă că aceste apartamente mobile ar putea fi montate abia la sfârșitul anului. În Iaşi sunt 80 de familii nevoiașe care trăiesc în locuinţe încadrate în clasa I de risc seismic, care se pot prăbuși oricând. Oamenii sunt înscrişi deja pe lista de așteptare pentru o locuință socială.

„Cred că le-ar fi foarte, pentru că banii nu le ajung. Să munceşti cu ziua pe şantier, muncesc şi ei pe ici pe colo”, consideră o ieșeancă.

Abia după ce containerele-apartament vor fi montate și racordate la utilități, Primăria din Iași va selecta  opt familii care să beneficieze de acestea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri