Ce puteţi face dacă pierdeţi bagajul în tren sau în gară?

Data actualizării: Data publicării:
calatori gara

V-aţi pierdut bagajul în tren sau în gară? Atunci este aproape imposibil să îl mai recuperaţi şi asta pentru că de 20 de ani nu mai există birou pentru obiecte pierdute. Tot ce pot face călătorii este să semnaleze pierderea bunului şi, dacă nu a fost furat între timp din tren sau gară, va fi înapoiat de autorităţi, dacă îl vor găsi. Angajaţii de la ghişeul de informaţii dar şi controlorii de tren recunosc că şansele sunt foarte mici.

Aşa îţi poţi recupera bagajul pierdut: din greşeală, descoperit de autorităţi. Adrian Petruş este controlor de 20 de ani. A prins vremurile când exista biroul de obiecte pierdute. Acum spune că este mult mai dificil pentru călători să-şi recupereze bunurile.

Adrian Petru, controlor: „Trebuie să se ducă la poliţie sau la şeful de tren care a fost”

Reporter: Dacă se fură între timp bagajul?

Controlor: Se anunţă la poliţie.

Reporter: Care sunt şansele să-l primească? Nu ştiu dacă sunt şanse pentru că sunt mulţi care umblă prin trenuri şi dacă-l găseşte,.... numai dacă ar fi om cinstit să-l aducă la poliţie şi să declare că l-a găsit. În rest...nu cred că are şanse."

Cei de la CFR spun că biroul de obiecte pierdute s-a desfiinţat în urmă cu 20 de ani. În plus, nu au o evidenţă a obiectelor pierdute.

„Din anul 1998 s-a luat decizia renunţării la Biroul de obiecte pierdute. CFR Călători nu are o statistică a numărului de obiecte pierdute”, a precizat CFR Călători.

Nici în gările din Iași nu există un birou pentru lucrurile pierdute de călători. De la începutul anului au fost găsite doar 21 de obiecte dintre care două au fost restituite.

Lucian Grăjdeanu, de la Poliţia Transporturi Feroviare: „Anul trecut, în toată ţara, au fost comise aproape 381 de furturi de la călători. Dintre ele, 45 au avut loc în Gara de Nord. Alte 123 de astfel de fapte au fost semnalate în primele 6 luni ale acestui an, dintre care 23 în Bucureşti.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri