Ce spun românii despre purtarea măștilor în transportul public: Dacă eu aici mă sufoc, în autobuz mă sufoc de tot!

Data actualizării: Data publicării:
femeie-batrana-masca-sub-barbie-autobuz-bucuresti-stb

Autoritățile au venit cu precizări despre obligația de a purta mască. Ministrul Sănătății și ministrul de Interne au semnat azi un ordin comun care reglementează și excepțiile. Este vorba despre bolnavii care au probleme cu capacitatea de oxigenare, muncitorii cu activitate fizică intensă, prezentatorii TV și invitații lor sau oamenii care vorbesc în public. Sunt însă printre noi și oameni care, deși nu au o contraindicație medicală de a purta mască, insistă să se expună și să îi pună în pericol și pe ceilalți. Invocă faptul că masca este un chin, pentru că temperaturile au crescut și abia pot respira.

- Dacă nu avem mască, nu avem ce căuta în mijlocul de transport public!

- Bine, boss-ule, am înțeles!

De la primele ore, cei care au mers cu autobuzul prin București au fost indrumati să poarte masca pe toată durata călătoriei.

- Masca, vă rog! Să o aveți, vă rog frumos!

- Nu aveau mască?

- Nu!

Sunt și mulți oameni care renunță imediat la protecție după ce autobuzul se pune în mișcare, deși știu că riscă și o amendă. Mulți se plâng însă că purtarea măștii în spațiile închise a devenit o corvoadă.

- Mă sufoc! Simt că mă sufoc! Eee, nu avem aer. Este adevărat că este pandemie dar asta nu este viață. Și când merg cu atobuzul, doar acasă nu o port! În rest este teroare!

- În autobuz! Dacă eu aici mă sufoc, în autobuz mă sufoc de tot! Am văzut și în autobuz și nu este corect! Dacă așa este hotărârea Guvernului să purtăm mască în mijloacele de transport sau în magazine, să purtăm masca! Nu le pasă de ceilalți! Îi doare în cot!

- Ține cald, respirația provoacă abur în interior, îmi aburesc ochelarii dar știți cum este. Dace este musai e cu plăcere! Atât timp cât este obligatoriu, nu mai este obțiunea fiecăruia dacă vrea sau nu vrea să poarte, este o lege, ne supunem. Ne place sau nu ne place atât timp cât există, ne supunem.

Autoriățile atrag atenția că purtarea măștii în spații închise și mjiloacele de transport este obligatorie.

Marcel Vela, ministrul de Interne: „Sunt şi cazuri de excepţie, cei care sunt alergici sau pot motiva că masca le face rău.”

Oficialii spun că amenzile pot fi date și în cazul celor care poartă incorect masca sanitară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri