Sari la conținut
News Alert

Copii cu autism, lăsaţi fără bani de Fisc

O greşeală a unui funcţionar de la Fisc riscă să lase fără tratament doi copii care suferă de autism. Angajatul ANAF a trimis donaţiile obţinute, la Timişoara, de mama copiilor către un ONG care se ocupă de câinii fără stăpân din Bucureşti.

Georgiana Boian primeşte de doi ani bani din donaţii prin formularul 230 pentru tratamentul copiil săi care suferă de autism. Anul acesta însă când şi-a verificat contul nu intrase niciun ban.

Georgiana Boian: „O cam pasează (n.r. vina) de la unul la alţii. Trezoreria zice că ăla-i contul pe care l-au primit să fie viraţi, sus în birouri zic că banca ar fi de vină că nu şi-a dat seama că era cont greşit, CUI greşit sau că eu aş fi avut unul din formulare scris greşit, pe altă asociaţie.”

După două luni ANAF ul si a recunoscut vina.

Mircea Călin - director AJFP Timiş: „Pe ordinul de plată cu care banii au plecat de la noi s-a trecut denumirea ONG-lui, CUI-ul ongului unde trebuiau să ajungă banii, dar la codul IBAN s-a trecut codul IBAN al unui alt ONG din Bucureşti.”

Cei peste 30.000 de lei au ajuns în contul unei organizații neguvernamentale care se ocupă de câinii fără stăpân.

Georgiana Boian: „Au zis că nu mai au banii, că ei au cheltuit toate sumele, că au mulţi câini de întreţinut, mulţi angajaţi, multe cheltuieli.”

Reprezentantii ONG-ului care a primit din greșeală banii nu au putut fi contactați pentru a comenta situația. Între timp însă, în lipsa fondurilor, cei doi copii ar putea fi obligaţi să întrerupă terapia.

Ioana Bejan - psiholog clinic: „În cazul în care întrerupe terapia, este risc foarte mare de a regresa.”

Fiscul promite ca până la finalul săptămânii banii să ajungă la adevăratul lor destinatar, iar angajatul care a greșit va fi sancționat.

Pe aceeași temă