Sari la conținut

Copilotul elicopterului prăbuşit în Constanţa, înmormântat la Mioveni în prezenţa a 3.500 de oameni

Slujba de înmormântare a căpitanului comandor Ginel Crăcănel a început la ora 12.00 şi a durat aproximativ o oră şi jumătate, fiind oficiată de un sobor format din zeci de preoţi, notează Mediafax.

La ieşirea din Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel”, din oraş, cortegiul funerar a fost însoţit de garda de onoare formată din jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Argeş şi militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Căpitanul comandor Ginel Crăcăcel a fost înmormântat cu onoruri militare, după slujba funerară militarii executând trei focuri de armă, iar familia primind o plachetă de onoare din partea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI.La Mioveni, oraşul natal al copilotului elicopterului prăbuşit pe lacul Siutghiol, este zi de doliu, drapelele fiind arborate în bernă şi cu panglică de doliu pe clădirile tuturor instituţiilor publice din oraş.

Marţi după-amiază, la capela din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, unde s-au aflat cele patru victime ale accidentului aviatic, a avut loc o ceremonie religioasă în memoria acestora, la care au fost prezenţi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, conducerea spitalului, colegi, rude şi membri ai familiilor victimelor.

Copilotul elicopterului SMURD care luni după-amiază s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, a fost dus, miercuri, în localitatea natală, sicriul cu trupul neînsufleţit fiind depus la Catedrala ”Sfinţii Petru şi Pavel”, din oraş.

Căpitan comandorul Ginel Claudiu Crăcănel avea 42 ani şi era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de şapte ani, având la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135. El avea un copil de zece ani.

În urmă cu trei săptămâni, Ginel Claudiu Crăcănel primise titlul de cetăţean de onoare al oraşului său natal, Mioveni, la ceremonie rugând asistenţa să ţină un moment de reculegere pentru colegii săi morţi în accidentul aviatic din Sibiu, petrecut în urmă cu aproape o lună.

În urma prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, alături de copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, şi-au mai pierdut viaţa medicul Laura Vizireanu, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi asistenta medicală Camelia Gabriela Harton.

Luni după-amiază, cei patru transportaseră de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient cu embolie pulmonară, iar în momentul prăbuşirii în lacul Siutghiol, în jurul orei 16.10, elicopterul se întorcea de la Aeroporul Kogălniceanu, unde alimentase şi se îndrepta spre Tuzla.

Au murit strigând după ajutor. Filmul tragediei de pe lacul Siutghiol, întrebări rămase fără răspunsPe aceeași temă