Corecțiile la Legea salarizării, votate în Parlament

Data publicării:
vot in parlament

Corecţiile la legea salarizării au fost votate, azi, de deputaţi. Aleșii Puterii susţin că, în acest fel, problemele cu salariile bugetarilor s-au rezolvat. PNL şi USR au votat împotriva modificărilor, pe care le cataloghează drept... cârpeli. De altfel, Opoziţia a reclamat că dezbaterile s-au desfăşurat pe repede înainte. În urma corecţiilor făcute la legea salarizării, mai multe categorii de bugetari vor avea venituri mai mari chiar de anul acesta, cum este cazul medicilor. Alţii, în schimb, vor primi majorările eşalonat, până în 2022.

175 de parlamentari au susţinut în plenul Camerei Deputaţilor corecţiile la legea salarizării, în timp ce 83 au votat împotrivă, iar 14 s-au abţinut. Opoziţia a fost nemulţumită de modul în s-au desfăşurat dezbaterile. Aleşii PNL şi USR acuză că nu au avut timp să-şi susţină amendamentele.

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL: Am impresia că suntem la legile justiției reloaded, suntem la un simulacru de dezbatere parlamentară. Vă supun votului, domnule preşedinte, să acceptaţi dezbaterea măcar pe câteva amendamente.

Florin Iordache, PSD: Avem un regulament, doamnă, aici nu luăm ca la piaţă două amendamente, trei.

Raluca Turcan, PNL: Domnule preşesedinte, la piaţă sunteţi dumneavoastră.

Corecţiile adoptate de deputaţi ar urma să rezolve problemele bugetarilor care s-au trezit cu salarii mai mici după transferul contribuţiilor în contul angajatului. Documentul mai prevede şi că medicii, asistentele şi şoferii de ambulanţe beneficiază de creşteri salariale de la 1 martie, în timp ce pentru restul angajaţilor din sănătate, majorările vor fi făcute treptat. Şi salariile managerilor de spitale vor creşte cu până la 10%.

Cristian Seidler, deputat USR: Va mai fi nevoie să corectam un pachet legislativ prin care v-ați acoperit minciuna electorală de creștere a salariilor, era doar o carte colorată de povești.

Alexandru Băișanu, deputat ALDE: Să vedem cine anume strigă de i se rupe cămașa că această lege nu e bună, cei datorită cărora am plecat din PNL pentru că nu am vrut să stau alături de Flutur, Boc, Băsescu, care au tăiat pensiile și salariile.

De asemenea, prin modificările aduse Ordonanţei 91, jandarmii primesc o indemnizaţie de 10% pentru intervenţii, la fel şi specialiştii criminalişti şi grefierii. În cazul poliţiştilor, orele suplimentare vor fi plătite cu 75% din solda de bază, dar în limita unui plafon. Toate aceste corecţii la legea salarizării vor merge acum pentru promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri