Cota redirecționată din impozitul pe venit crește la 3,5%

Data publicării:
copii

Entitățile non-profit și unitățile de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat vor beneficia de o cotă de 3,5% din impozitul pe venit datorat de persoanele fizice, față de 2,5% în prezent.

 

"În cazul persoanelor fizice se majorează de la 2% la 3,5% cota din impozitul pe venit care poate fi donată pentru susținerea entităților non-profit și a unităților de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat", a spus joi premierul Viorica Dăncilă.


Măsura este cuprinsă într-o Ordonanță de Urgență care prevede măsuri privind ONG-urile furnizoare de servicii sociale. "Astfel, microîntreprinderile care fac sposorizări pentru finanțarea organizațiilor non-profit, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați la cel puțin un serviciu social licențiat, vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microîntreprinderilor până la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul în care au fost înregistrate cheltuielile respective", a spus Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri