Cum sărbătoresc românii 1 Decembrie în anul pandemiei: fără petreceri, fără grătar și cu oameni de zăpadă cu măști

Cătălin Firoiu Data publicării:
Cum sărbătoresc românii 1 Decembrie în anul pandemiei: fără petreceri, fără grătar și cu oameni de zăpadă cu măști
Cum sărbătoresc românii 1 Decembrie în anul pandemiei: fără petreceri, fără grătar și cu oameni de zăpadă cu măști. Foto: Digi24

De ziua țării, românii satelor de lângă București au petrecut puțin spre deloc. Grătarele de altădată au rămas stinse. Fiecare și-a umplut vremea cu cea putut, departe de amici și de chefurile de altădată. COVID-ul le-a pus măști până și oamenilor de zăpadă. În marea de plictiseală albită de prima zăpadă a iernii, unii au sacrificat porci. I-au pârlit orășenește, la butelie, și-au îndulcit dorul de prieteni cu vin fiert.

-Nicio distracție, că n-avem voie. Că e coronavirus.

-Cum sărbătoriți astăzi, de 1 decembrie?

-Uite... reparăm.

-Reparăm, că e ziua României!

Dincolo de băieții de la gaterul din Vidra, ulițele-s cam pustii. COVID-ul pare c-a stricat și ziua țării. Comunele de lângă București n-au mai avut iz de grătar și nici cheflii haioși în peisaj. Tricolorul de la ferestre parcă a fost mai puțin... Nimic organizat de primării, ca altădată, niciun damf de fasole gratis la cazan pentru popor, nimic. Nici măcar în comuna 1 Decembrie.

-Se mai face așa ceva?

-Nu mai... S-au dus timpurile... Cu pandemia... Nu mai e!

*

-Astăzi am început petrecerea cu mașina stricată! 0.40 Așteptăm să vină mașina de tractare, s-o ducem undeva!

-Pentru România, un mesaj?

-La mulți ani!

-La mulți ani1 Toate cele bune!

În lipsa chefurilor populare, fiecare și-a umplut timpul cum și-a permis și-a crezut că-i e bine. Unii au tăiat un porc și-au fiert vin în cinstea lui, a lor, a țării și-a primei zăpezi din iarnă.

-La mulți ani, România!

Fix de ziua țării, români anonimi au încercat să fac haz de necaz. Și-au meșterit, și-au lăsat la vedere lângă șoseaua din Copăceni oameni de zăpadă cu pecetea pandemiei. Mascați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri