Sari la conținut

Fără speranță. 10 locuri de muncă pentru 12.000 de șomeri, în Mehedinți

În judeţul Mehedinţi sunt înregistraţi 12.000 de şomeri, dar mulţi alţi oameni au depăşit perioada în care au primit ajutor de la stat şi nu mai sunt incluşi în statisticile oficiale. În clasamentul judeţelelor cu cea mai mare rată a şomajului, Mehedinţi este pe locul trei, după Vaslui şi Teleorman.

Iar cei care trec aproape zilnic pe la agenţia pentru ocuparea Forţei de muncă spun că şi-au pierdut speranţa că vor mai găsi un loc de muncă.

Săptămâna aceasta, în tot judeţul Mehedinţi au fost disponibile doar 10 locuri de muncă. Multe, faţă de cele două de săptămâna trecută.

Situaţia pare să nu aibă rezolvare, în timp ce numărul celor rămaşi fără un loc de muncă este în continuă creştere.

Este vorba despre o firmă care prestează servicii de pază și protecție. Dânșiivor disponibiliza un număr de 106 persoane. A doua firmă care ne-a comunicat că intentionează să facă concedieri colective este o firmă activează în industria cauciucului. Vor disponibiliza un număr de 159 de persoane”, a declarat Sorin Marinescu, purtător de cuvânt la AJOFM Mehedinți.

Rata naţională a şomajului era, la sfârşitul lunii septembrie, de 5,11%. În Mehedinţi, rata şomajului urcă până la 9,83%.