Guvernul acordă ajutoare pentru județele Teleorman și Vrancea

Data actualizării: Data publicării:
180315_INUNDATII_CARMEN_DAN_07_INQUAM_Photos_Adel_Al-Haddad

Pe ordinea de zi a ședinței de marți a Cabinetului Dăncilă se află o hotărâre de Guvern pentru scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse. Acestea urmează a fi acordate, ca ajutoare umanitare de urgență, pentru protecția populației din județele Teleorman și Vrancea, județe afectate în luna martie de topirea bruscă a zăpezii și de precipitații abundente.

180315_INUNDATII_CARMEN_DAN_07_INQUAM_Photos_Adel_Al-Haddad
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Adel Al-Haddad

Odată aprobată hotărârea de Guvern și publicată în Monitorul Oficial, din rezerva de stat vor fi scoase produse - construcții ușoare din elemente modulate, bunuri, materiale de construcții și reparat case, precum și combustibil - în valoare de 638.200 lei.

Județul Teleorman va primi 49.200 kg (57.900 litri) motorină şi 2.650 kg. (3.540 litri) benzină, în valoare de peste 170.000 lei. Combustibilul ar urma să fie folosit, potrivit notei de fundamentare, „pentru asigurarea funcţionării motopompelor şi mărirea debitului de apă evacuat din lacul Suhaia”.

În Vrancea vor ajunge patru construcții ușoare din elemente modulate, șase paturi, șase saltele, etc.

Prin HG 178/2018, publicată pe 4 aprilie în Monitorul Oficial, Guvernul a mai aprobat ajutoare pentru protecția populației afectate din județele Buzău, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și Vâlcea, în valoare de 860.132 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri