Harghita. Un cioban atacat de urs a fost găsit mort

Data publicării:
stana

Victima are 59 de ani, iar medicii legiști urmează să stabilească exact cauza decesului. El a fost primul dintre cei doi ciobani atacat de urs.

Al doilea cioban, rănit, are 49 de ani. A fost atacat de urs în momentul în care și-a găsit colegul. A reușit să ajungă în satul Secu, unde a cerut ajutor și a spus că celălalt cioban a fost omorât de urs.

Ciobanul rănit a fost transportat la spital cu răni la abdomen și antebrațul stâng și a intrat imediat în operație. Starea lui este în continuare gravă, dar stabilă, spun medicii.

La operaţiunea de căutare au participat 20 de poliţişti, jandarmi şi pădurari de la Ocolul Silvic Topliţa. Pădurarii din Harghita au cerut aprobare să împuşte ursul.

Atacuri înmulțite ale urșilor, în ultimul an

În urmă cu două săptămâni, un alt tânăr a ajuns la Spitalul Judeţean Baia Mare cu leziuni multiple, după ce a fost atacat de un urs, într-o zonă intens circulată din localitatea Cavnic.

Atacurile urşilor asupra oamenilor s-au înmulţit în ultimii ani. Anul trecut, numai în judeţul Dâmboviţa cinci persoane au fost victimele urşilor bruni.

Organizaţiile pentru protecţia mediului au atras atenţia, de multe ori, că trebuie realizat un recensământ al urşilor din România.

Mai mult, Organizaţia World Wide Fund România a cerut autorităţilor să ia măsuri pentru identificarea habitatelor şi rutelor de migraţie ale urşilor bruni, pentru ca turiştii şi localnicii să poată evita situaţiile periculoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri