Iași. Pereții claselor se dărâmă, elevii învață pe holuri

Data publicării:
scoala hol

Şcoala este veche de mai bine de 60 de ani şi nu a fost renovată niciodată. Timpul şi-a pus amprenta peste clădire. Pereţii sunt scorojiţi, iar tencuiala cade la o simplă atingere.

Directorul unității de învățământ susţine că a făcut zeci de adrese la Inspectoratul Şcolar şi la primărie, însă s-a lovit de refuzuri: nu sunt bani.

Aşa că, pentru a-i putea primi la ore pe toţi elevii, directorul a decis să amenajeze două clase pe holurile şcolii. Iar pentru că nu a avut bani de uşi, au fost folosite cele de la un dulap mai vechi.

Ajutorul pentru cei 400 de copii vine din donaţii. O companie internaţională a contactat deja conducerea școlii și a spus că va contribui cu 30.000 de dolari la renovarea şcolii.

Pentru ca unitatea să nu se închidă, elevii și profesorii au reparat singuri tâmplăria, tavanul, au văruit clasele şi au reparat podeleleiar iarna s-au îmbrăcat mai gros.

Tavanul improvizat de dascăli, din stuf și lut, a cedat la rândul lui. Din cauza ploilor, s-a înmuiat și a căzut.

Norocul nostru a fost ca acest lucru s-a întâmplat în timpul nopții și nu în timpul zilei”, a afirmat Irina Baltaru, învățătoare.

Din cele 17 clase, câte sunt în școală, cei 450 de copii pot învăța doar în cinci.

Ani la rând, refuzuri şi răspunsuri vagi au venit și de la Primărie, nu doar de la Inspectoratul Școlar. Nu sunt bani! Aşa că Directorul şcolii a început să caute sponsori.

Nu există fonduri pentru toate şcolile, pentru tot ce trebuie făcut”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

În urmă cu câteva luni, o companie internaţională a donat 30.000 de dolari şcolii. Directorul spune că va începe reabilitarea imediat după Paşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri