Încă o victorie în instanţă. Sute de persoane vor plăti rate cu 30% mai mici

Data publicării:
ciocanel-3

Clienţii Volksbank au contestat în instanţă peste 20 de clauze din contractele de credit, iar după patru ani de procese, din instanţă în instanţă, sentinţa finală le-a fost favorabilă.

Judecătorii au decis, printre altele, că sunt abuzive clauzele referitoare la modificarea dobânzii, comisionul de risc, comisionul de administrare a garanţiilor, comisionul de rezervă minimă obligatorie şi cel de monitorizare a poliţelor de asigurare. De acum înainte, clienţii îşi vor plăti ratele cu o dobândă fixă.

Unii clienţi şi-au recuperat deja banii din comisioanele de risc de la bancă, pe când alţii au aşteptat decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Iniţial, numărul reclamanţilor a fost mai mare, însă o parte dintre ei s-au înţeles cu banca şi au renunţat la proces. Alţi clienţi cer în instanţă transformarea creditelor din franci elveţieni în lei, la un curs mai mic decât cel actual.

Volksbank a confirmat recent că pregăteşte o ofertă şi pentru cei care acum plătesc rate duble faţă de 2007. Şi alte bănci, ca BCR, Bancpost, Raiffeisen sau OTP Bank au procese cu clienţi nemulţumiţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri