JURNAL PENTRU COPII. Diplomele cu recunoaștere internațională pot fi obținute și de cei mici

Data publicării:
14042013 diplome copii

Bogdan are 11 ani şi învaţă limba franceză de câteva luni. A fost cucerit de la prima lecţie şi nu vrea să oprească aici. Îşi doreşte o diplomă care să Îi deschidă cât mai multe uşi pe viitor.

„Am două ore pe săptămână la școală și mai stau câte o oră în fiecare zi să învăț, să fac teleme”, spune Bogdan.

Alţi 35 de copii de vârsta lui Bogdan merg acum la cursul intensiv organizat de Institutul Francez. Două zile pe săptămână, elevii învaţă noțiuni despre mediul înconjurător, familie, anatomie, vestimentație şi meserii, totul cu ajutorul cărţilor de colorat şi al jocurilor. Vlad nu lipseşte niciodată De la cursuri. La 9 ani a renuntat la joaca de după şcoală pentru cursurile intensive de limba franceză.

„Am fost la mai multe ore, am învățat lucruri pe care nu le știam, mama mă ajută acasă, facem suplimentar. Îmi place”, spune Vlad.

Psihologii susţin că limbile străine sunt învăţate mai bine cu cât pregătirea începe la o vârstă mai mică.

„Din puncy de vedere psihologic e cel mai bun lucru pe care-l pot face pentru copii. De când se naște învață să vorbească. În ce limbă, va fi important pentru restul vieții. Cu cât se formează aceste structuri, copilul va învăța mai ușor orice limbă străină”, afirmă psihologul Mihaela Ghircoiaş.

Cursul de limba franceză costă 169 de euro şi durează două luni şi jumătate. Înainte să obţină atestatul, copiii trec printr-un examen.

„Sunt patru probe: înţelegere scrisă, înţelegere orală, exprimare scrisă, exprimare orală”, explică Iolanda Vasiliu, director de cursuri.

Orice părinte îşi poate înscrie copilul, cât timp acesta se încadrează în standardele de vârstă. Nu contează dacă a mai făcut cursuri de limba franceză sau este la prima lecţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri