Liderul transportatorilor care protestează pe centura municipiului Buzău: Plecăm spre Bucureşti

Data publicării:
greva taximetristi soseaua de centura 050916 (3)

Liderul FORT Buzău a declarat că transportatorii care protestează pe centura municipiului Buzău vor pleca spre Bucureşti pentru a participa la acţiunea colegilor din Capitală. Numărul şoferilor de camioane, microbuze, autobuze şi autoturisme care protestează luni la amiază la Buzău a ajuns la 150, scrie News.ro.

greva taximetristi soseaua de centura 050916 (3)

Numărul şoferilor care protestează pe centura municipiului Buzău a ajuns la aproximativ 150, în jurul orei 12.00.

Preşedintele Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) Buzău, Laurenţiu Banu, a afirmat că transportatorii vor pleca spre Bucureşti, pentru a se alătura şoferilor care protestează pe centura Capitalei.

Protestul transportatorilor a început luni dimineaţă, în jurul orei 8.00, şoferii deplasându-se cu viteză mică şi claxonând pe şoseaua de centură a municipiului Buzău.

La protest participă şoferi de camioane, microbuze, autobuze, dar şi conducători de autoturisme care sunt nemulţumiţi de scumpierea poliţelor RCA, traficul fiind îngreunat în zonă.

Cei mai mulţi dintre protestatari sunt afiliaţi FORT şi susţin că nu îşi mai permit să plătească asigurarea obligatorie.

”Transportatorii nu mai au cum să supravieţuiască, nu avem ce face, suntem în situaţia să atragem atenţia guvernanţilor, institutiilor care consideră că ne pot ajuta să rezolăm problema, până în 2015, pentru un cap tractor, pentru un camion, preţul era în jur de 4.600 – 6.000 de lei. Acum ajung până la 30.000 de lei pentru un cap tractor”, a declarat Laurenţiu Banu.

Preşedintele FORT Buzău a adăugat că transportatorii riscă să dea faliment din cauza scumpirii poliţelor RCA, menţionând că aceştia vor protesta pe tot parcursul zilei de luni.

”Efectele acestei scumpiri sunt falimentul societăţilor de transport, mulţi şoferi vor rămâne pe drumuri, multe familii nu vor mai avea cu ce să se întreţină, nu mai avem posibilitatea să mergem în acest ritm cu creşterile exagerate la RCA. Suntem în pragul falimentului, închidem firmele şi plecăm din ţară, dacă nu rezolvăm nimic. Azi vom sta toată ziua pe centura Buzăului”, a mai spus Laurenţiu Banu.

Transportatorii au anunţat că vor protesta în fiecare primă zi lucrătoare a săptămânii, la nivel naţional, în semn de avertisment, urmând ca în 14 - 15 septembrie să organizeze un miting de amploare.

Un raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care supraveghează şi piaţa asigurărilor, arată că preţul mediu al unei poliţe RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost în iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul înregistrat în al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

Citiți și: Incendiu în sudul Bucureștiului. Pompierii, blocați de protestul transportatorilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri