Sari la conținut
News Alert

Meseriile în care se pot câştiga salarii bune fără studii superioare

Dincolo de salariu, o carieră de succes înseamnă și pasiune. Însă, nu întotdeauna este nevoie de studii superioare pentru a câştiga mulţi bani, o spun cei care lucrează în saloanele de înfrumuseţare, de exemplu. Angajaţii din acest domeniu fură meserie sau studiază singuri pentru a avea rezultate bune pe plan profesional.

„Nu ai nevoie de nimic, decât de muncă şi talent, nu ai nevoie de nicio diplomă după părerea mea.”

Pasiunea ţine locul licenţei în meseria de desenator de tatuaje. Cei care vor să aibă o carieră în acest domeniu trebuie să fure meserie de la profesionişti.

Vlad Constantin, artist tatuator: „Am făcut ucenicie, să învăț cum se tatuează de la artiști mai buni, m-au luat sub aripa lor și desen, am tot lucrat singur de pe internet, m-am uitat la toate tutorialele de desene.”

Un artist specializat în tatuaje câştigă câteva mii de euro pe lună. Se câştigă bine şi din meseria de make-up artist. Sînziana şi-a transformat hobby-ul în ocupaţie în urmă cu 11 ani şi spune că încă mai are multe de învăţat.

Sînziana Iaru, make-up artist: „Întotdeauna va exista o tehnică nouă, un produs nou, nu trebuie să te oprești niciodată din studiu.”

Nici cei care testează jocuri nu au nevoie de studii superioare. Este îndeajuns să ai liceul terminat şi să ştii puţină engleză.

Cristina Albineţ, game tester: „Am dat un test pentru cunoștințele de engleză pe care trebuie ăa le avem bine dezvoltate sau măcar să putem să înțelegem și să putem să comunicăm în engleză.”

Un game tester câştigă în medie 500 de euro, iar salariul unui make-up artist ajunge şi la 1.500 de euro. Cei care desenează tatuaje au un venit de peste 3.000 de euro lunar. Sunt doar câteva dintre exemplele de meserii în care se pot câştiga salarii bune şi fără studii superioare.