Mihai Fifor spune că sistemul 112 va trece de la STS la MAI: Pregătim procedură

Data publicării:
psd va propune in cex ministri pentru educatie si interne
Foto: InquamPhotos/Dumitru Matiu

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunțat, miercuri seară, că sistemul de urgență 112 va trece, de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, la Ministerul de Interne, subliniind că este pregătită o procedură în acest sens, informează Mediafax.

„E corect, asta dorim să facem (sistemul 112 să treacă de la STS la MAI, n.red.). Suntem în faza în care pregătim procedură și, dacă este nevoie, modificări legislative, astfel încât să trecem de îndată la acest lucru”, a anunțat Mihai Fifor, la Antena3.

Precizările vin după ce STS este instituția acuzată de Poliție că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată, violată și ucisă, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

Ulterior, șeful STS a demisionat.

În prezent, adminitratorului Sistemului național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU) este administrat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar centrele unice pentru apeluri de urgență sunt operate de administrator, potrivit Ordonanței nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea acestui sistem.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri