Ministrul Educaţiei propune: Bacalaureat cu teste cunoscute

Data publicării:
BACALAUREAT EXAMEN SCRIS ROMANA

Anul acesta legea nu mai permite modificarea structurii examenului de la finalul liceului. Ministrul Adrian Curaj vrea însă să lase moştenire un Bacalaureat mai uşor.

"Aș vrea din ce în ce mai mult ca bacalureatul să fie bazat pe niște teste deja dinainte cunoscute, în cantitate mare, elevii să fie pregătiți. Cred că spre acolo ar trebui să mergem", a declarat ministrul Educaţiei la Slatina, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, Adrian Curaj vrea şi să pună bazele unui sistem care să-i orienteze pe elevi către locul potrivit fiecăruia - liceu sau şcoală profesională. Rezultatele din ce în ce mai slabe din ultimii ani la Bacalaureat dovedesc lipsa "capacității de a consilia pe calea potrivită elevul", spune acesta.

"Eu cred că este important să le arătăm (elevilor – n.r.) cum anume pot să se miște între liceu și profesională, între profesională și liceu, pentru că opțiunile se schimbă odată cu maturitatea. Cred că trebuie să-i orientăm pe cei care au abilitățile și determinarea pe calea de liceu. În zona profesională trebuie să fim siguri că oferim destule oportunități celor care decid să opteze pentru calea aceea", a declarat Adrian Curaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri