„Nimfomanie” și „ntur”, printre cele mai căutate cuvinte în dicționarul online. Ce curiozități lingvistice au avut românii în 2023

Data publicării:
lupa carte
Luna octombrie a avut cele mai multe căutări, au fost peste 31 de milioane de accesări ale site-ului dexonline.ro. Foto: Shutterstock

Românii au fost foarte curioși să descopere cuvinte noi în 2023. Luna octombrie a avut cele mai multe căutări, au fost peste 31 de milioane de accesări ale site-ului dexonline.ro. Avantajul tehnologiei este acela că, la final de an, avem un top al celor mai căutate cuvinte și românii au făcut un clasament cel puțin interesant.

În 2023 românii au avut multe curiozități lingvistice, adică au căutat multe cuvinte. Mi-aș dori să ne oprim o secundă și să ne gândim la acel cuvânt pe care v-ați fi dorit să îl căutați, dar poate nu ați avut timp. S-ar putea ca acesta să fie cel mai căutat cuvânt al anului 2023.

Acum că ne-am imaginat, răspunsul este „nimfomanie”. Acesta este cuvântul care ocupă locul 1 în topul dexonline pentru căutările românilor. De nu mai puțin de 199.000 de ori a fost căutat. La mai puțin de 50 de mii de accesri distanță, pe locul 2, se situează cuvântul „pedant” cu 148.000 de accesări, iar pe locul 3 se află cuvântul „empatie”. La o diferență mult mai mică, 127.000 de accesări. În top 10 cuvinte mai sunt și „pragmatic”, „asertiv”, „ntur”, „paradigmă”, „care”, „misogin” și „ipocrit”.

Dacă din topul 10 v-a atras atenția cuvântul „ntur” sau ați crezut că a fost o greșeală, nu a fost. 87 de mii de căutări a avut acest cuvânt care se află pe locul 6 în top 10 și este o onomatopee care imită sunetul unei turturici.

Interesant în acest top mai este și faptul că românii au căutat de 49 de mii de ori cuvântul „prost” și de 86 de mii de ori cuvântul „care”.

În total, au fost atât de multe curiozități încât au însumat peste 298 de milioane de accesări ale site-ului dexonline.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri