(P) O șansă la un viitor mai bun: Meniul Zilei de Mâine, un sprijin pentru copii din comunități defavorizate

Data publicării:
DSC05740

În România, țara care, potrivit Eurostat, are cea mai mare rată din UE a copiilor ce provin din familii care se confruntă cu lipsuri materiale, grija zilei de mâine este o presiune pe care prea mulți părinți o resimt în fiecare zi. În această realitate, din dorința de a face o schimbare în societate, Grupul Sphera, prin intermediul platformei "Meniul Zilei de Mâine", colaborează cu organizații non-guvernamentale pentru a sprijini copii din comunități vulnerabile, asigurându-le resurse pentru a avea șansa unui viitor mai bun. Despre cum a luat naștere inițiativa, Claudia Porojan, PR & CSR Manager al Sphera, explică: “Ne-am dorit să trecem la următorul nivel și să dezvoltăm o platformă de CSR independentă, care să înglobeze toate acțiunile pe care le desfășurăm, urmărind doi piloni principali: alimentația și educația. Am pornit de la o întrebare simplă, însă cu o însemnătate profundă. “Eu ce le pun pe masă mâine?” este gândul apăsător al unui părinte care nu știe dacă le va putea asigura următoarea masă copiilor săi, întrucât resursele de care dispune sunt foarte limitate”.

“Eu ce le pun pe masă mâine?”

Sub umbrela platformei Meniul Zilei de Mâine, Sphera desfășoară mai multe proiecte pentru persoane vulnerabile. Unul dintre acestea, realizat cu sprijinul KFC și în parteneriat cu SOS Satele Copiilor, susține 77 de copii din județul Teleorman, acoperindu-le nevoile alimentare și educaționale, prin direcționarea unei părți din vânzările produsului Hot Bucket.

O șansă la educație: Investiția în viitorul copiilor

“Din discuțiile cu asociațiile partenere, care desfășoară cu regularitate studii la nivel național despre condițiile de trai ale copiilor din comunitățile defavorizate, ne-am dat seama că imposibilitatea de a procura hrana necesară duce, de cele mai multe ori, la abandonul școlar. Având în vedere acest aspect, "Meniul Zilei de Mâine" înseamnă pentru un copil 2 lucruri: ce mănâncă și ce învață.” a adăugat Claudia Porojan. În acest context, Sphera colaborează cu Asociația Zi de BINE, fondată de Melania Medeleanu, alături de care oferă sprijin pentru nevoile alimentare și educaționale ale copiilor incluși în proiect. Prin această colaborare, a fost renovată și o sală de clasă dintr-o școală generală din București pentru a oferi un mediu de învățare mai bun copiilor. Asociația Zi de BINE beneficiază de sprijinul financiar al KFC, care a făcut implicarea publicului mai ușoară, instalând cutii de donații în toate restaurantele din țară. Astfel, clienții pot susține cauza prin donații, fără a fi condiționați de achiziția unui produs, iar fondurile colectate sunt direcționate către Asociație pentru a acoperi nevoile copiilor.

Meniul Zilei de Mâine este un exemplu care ne arată că, în ciuda dificultăților, există inițiative ce aduc schimbări reale. Eforturile comune, ale companiilor și organizațiilor neguvernamentale, susținute de fiecare dintre noi, ajută copiii să aibă șanse echitabile la educație, indiferent de situația lor materială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri