Posibilă înșelăciune prin „metoda accidentului”. O femeie era gata să transfere 10.000 de euro

Data publicării:
politia romana ecuson

O femeie de 72 de ani, din Deva, a fost prevenită de o funcţionară bancară că ar putea fi victima unei înşelăciuni prin „metoda accidentul”, cu câteva minute înainte de a vira aproape 10.000 de euro în contul unei persoane care i-a spus că fiul şi nora sa ar fi suferit un accident de circulaţie, a informat vineri IPJ Hunedoara.



Funcţionara de la bancă i-a atras atenţia femeii că poate fi victima unei înşelăciuni, iar atunci aceasta s-a adresat poliţiştilor, fără să mai transfere banii în contul indicat, potrivit Agerpres.

Bătrâna a relatat poliţiştilor că joi după-amiază a fost sunată de o persoană necunoscută care i-a spus că fiul şi nora sa trebuie supuşi unei intervenţii chirugicale după un accident de circulaţie, iar procedura medicală costă 42.000 de lei.

„Iniţial, persoana vătămată a dat curs solicitării şi s-a deplasat la sediul unei unităţi bancare pentru a efectua o retragere de numerar dintr-un cont, însă a fost avertizată de către o funcţionară a băncii că poate fi victimă a unei infracţiuni de înşelăciune. Prin urmare, femeia s-a deplasat la Poliţie, unde a depus o plângere pentru comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru prinderea făptaşilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri