Primăria Capitalei: Sistemul de semaforizare a fost accesat ilegal. S-a depus plângere penală

Data actualizării: Data publicării:
trafic oras semafor verde shutterstock_239022202
FOTO: Shutterstock

Primăria Capitalei reclamă accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitală, care ar fi putut avea consecințe deosebit de grave în privința circulației automobilelor și a siguranței cetățenilor.

trafic oras semafor verde shutterstock_239022202
FOTO: Shutterstock

Reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A., în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus astăzi o plângere penală după ce ieri și astăzi (28 și 29 decembrie 2018) au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potențiale consecințe deosebit de grave, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conțin automatele de dirijare dintr-o intersecție (deși acestea au sisteme de siguranță) și au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roșu și verde ale semafoarelor și trecerilor de pietoni).

„Dacă echipele de intervenție ale Companiei Municipale Management Trafic București S.A. nu interveneau cu promptitudine există un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave (de exemplu, semafoarele puteau afișa culoarea verde din toate direcțiile).

După prima accesare a dispozitivului trecerii de pietoni din fața Policlinicii Titan, din dată de 28 decembrie, situația a fost remediată rapid iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori.

Astăzi, 29 decembrie, a avut loc o nouă accesare, în același loc, iar semaforul trecerii de pietoni, în loc să urmeze ciclul de culori roșu-verde, a rămas blocat pe culoarea galbenă intermitent.

Menționăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoștințele și echipamentele necesare pot să acceseze automatele de dirijare și să modifice diagramele.

În zona Policlinicii Titan există mai multe camere de supraveghere și în aceste momente se lucrează la identificarea persoanelor care au intervenit la echipamente.

Atragem atenția că asemenea acțiuni sunt ilegale și pot avea consecințe deosebit de grave asupra circulației automobilelor și siguranței pietonilor.

Considerăm că, în cazul în care organele abilitate vor constată că a fost vorba despre acte de sabotaj, țintele fiind Primăria Capitalei și companiile municipale, nicio miză nu poate justifică discreditarea unor instituții cu prețul unor vieți omenești”, arată municipalitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri