Sari la conținut

Primăria Municipiului Bucureşti cere RADET şi ELCEN să furnizeze căldură în toată Capitala

Primăria Municipiului Bucureşti solicită Regiei de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) şi Societăţii Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) din subordinea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, ca începând de astăzi, 25 octombrie, ora 24.00, sa fie pus în funcţiune sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, pe tot teritoriul oraşului Bucureşti, pentru ca de la miezul nopţii, toţi consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică să beneficieze de condiţii normale de încălzire şi apă caldă”, a transmis Primăria.

Condiţiile au fost îndeplinite. Au fost înregistrate temperaturi de sub 10 grade Celsius trei nopţi consecutiv.

RADET porneşte căldura în Bucureşti. În Colentina şi Rahova, ziua doar apă caldă, noaptea şi căldură

Regia susţine că au fost rezolvate şi problemele de la CET Progresul, astfel că şi bucureştenii care locuiesc în cartierele Progresul, Berceni, Ferentari, şi Sebastian ar urma să primească apă caldă şi căldură. Problemele persistă însă în zonele Colentina şi Rahova, unde ziua e furnizată doar apă caldă, iar după ora 23, căldura.

RADET aminteşte că lipsa încălzirii, la unele blocuri sau scări de bloc, poate fi pusă şi pe seama asociaţiilor de proprietari, care nu au deschis vanele de la subsol din dorinţa de a reduce costurile întreţinerii.