Exclusiv Purtătorul de cuvânt al BOR a fost sunat de mai multe ori de Pandele: Nu am ce să vorbesc. Nu îl pot deranja pe Patriarh cvasipermanent

Data actualizării: Data publicării:
vasile banescu bor
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR. Foto: captură video „În fața ta”

Conflictul dintre primarul Florentin Pandele, soția acestuia - ministrul familiei Gabriela Firea și purtătorul de cuvânt al BOR s-a purtat și în privat. Vasile Bănescu dezvăluie, în exclusivitate la Digi24, că primarul Voluntariului l-a sunat de mai multe ori după ce a postat online un mesaj în care vorbea despre vinovații de ororile din azilele groazei. Bănescu nu a răspuns la telefon, iar primarul a insistat cu mesaje și chiar fotografii. Întreg interviul acordat jurnaliștilor Claudiu Pîndaru și Florin Negruțiu, sâmbătă, la ora 14:00, la emisiunea „În Fața Ta” de la Digi24.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române: „Am primit niște apeluri, chiar după ce am postat prima mea reacție pe Facebook, de la un număr necunoscut. Nu răspund în general la numere necunoscute, dar atunci nici n-am putut. Și am găsit ulterior un mesaj de la acest număr pe WhatsApp în care mi se spunea că e vorba de domnul Pandele, care a încercat să mă sune. 

N-am vorbit la telefon. Eu nu l-am sunat înapoi, pentru că nu am ce să vorbesc și am trimis un mesaj în care am spus că textul meu vizează, din punct de vedere creștin, atrocități consumate concret în niște azile de bătrâni pe care le-am văzut la TV. Și am luat atitudine. Și am denunțat răul care se consumă prin intermediul unor persoane. Nu e treaba mea să identific aceste persoane. 

Acesta a fost mesajul pe care l-am trimis. Și cred că mi s-a trimis o imagine cu un televizor pe care rula Digi24 și unde era titlul: BOR atacă dur, nu mai știu, dacă familia sau pe altcineva”.

Reacțiile mele au fost animate de un impuls personal. Eu nu îl pot deranja pe Părintele Patriarh cvasipermanent

„Reacțiile mele au fost animate de un impuls personal”, susține reprezentantul BOR. Replica lui vine în contextul în care postările sale de pe Facebook, cu referire la ororile petrecute în azilele groazei, au stârnit numeroase replici acide în spațiul online. El a vorbit și despre motivul tăcerii Patriarhului față de acest subiect.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române: „Reacțiile mele au fost animate de un impuls personal. Am văzut-o pe mama mea, l-am văzut pe tatăl meu, care s-a stins acum 3 ani tot pe un pat de suferință. 

N-ai cum să nu te gândești la cei apropiați ție, iar în calitate de creștin nu ai cum să nu te gândești la aproapele tău”. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Ați avut o discuție cu Patriarhul despre această situație? 
 
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române: „Eu nu îl pot deranja pe Părintele Patriarh cvasipermanent. Eu nefiind purtătorul de cuvânt al unei entităti politice sau economice, ci a unei entități care e percepută ca instituție în primul rând morală în societate. 

Nu i se poate aplica Părintelui Patriarh o tăcere, pentru că Părintele Patriarh nu este persoana, ca niciun alt Patriarh, care să iasă pe Facebook, în spațiul virtual, să scrie personal”.

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a postat luni un mesaj pe pagina de Facebook prin care îl atacă pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu. Edilul spune despre acesta că este un individ care „se crede o instituție independentă și și-a „descoperit de câteva zile și vocația de instanță morală, de la înălțimea căreia dă sentințe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiți de niște netrebnici”.

Nu este singurul atac al primarului la adresa lui Vasile Bănescu. În urmă cu câteva zile el a acuzat că a fost lansată „o campanie împotriva Gabrielei Firea”, soția sa, după dezvăluirile din presă și informațiile procurorilor DIICOT despre cazul azilului de bătrâni din orașul pe care îl administrează. El spunea atunci că mesajul purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, privind acest scandal este precum „postarea unui membru USR” și preciza că Bănescu a lansat „un atac voalat la adresa Gabrielei Firea”. Totodată, edilul a cerut intervenția Patriarhului Daniel.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri