Video Reacție halucinantă a unui primar din Bacău. Împinge și jignește un bărbat cu HIV: „Are SIDA, se ia!”

Data publicării:
Screenshot 2023-09-19 142636

În ședința de consiliu local din comuna Prăjești, județul Bacău, care a avut loc joi, primarul Damian Jicu, președinte al organizației locale PSD, împinge și încearcă să țină un bărbat seropozitiv în afara sălii, potrivit Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, care cere autorităților să intervină și să combată acest tip de comportament, în care edilul jignește și discriminează persoana respectivă. Persoanele bolnave de SIDA nu pot transmite virusul HIV prin aer sau prin contact direct, căile de îmbolnăvire fiind prin contact sexual sau transfer de sânge.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„O faptă gravă a unui primar din România anului 2023 care jignește, stigmatizează și discriminează o persoană seropozitivă. Cerem autorităților în drept să intervină și să combată acest tip de comportament al unui primar la adresa unui cetățean în primul rând. 

A se ignora comentariile politice din film, UNOPA nu face politică și a folosit acest film doar ca dovadă a comportamentului semnalat”, arată mesajul Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. 

În imagini, primarul încearcă să-l împiedice pe un bărbat să intre în sală, spunând: „Aveți o boală transmisibilă, nu vă apropiați!”. 

După ce bărbatul intră în sala de ședință, primarul, cu telefonul la ureche, spune: „Vă rog să trimiteți pe cineva. Omul ăsta are o boală transmisibilă. Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta”. 

După ce se așează la masă, Damian Jicu mai afirmă: „Îl găsești la furat toată noaptea acolo. Vine, se așează aici. Are certificat de handicap grav cu însoțitor. Are SIDA omul ăla! Îți permiți să-l ții lângă tine?”. 

Un consilier local îi răspunde: „SIDA nu se ia așa”. Iar primarul continuă spunând „Se ia doamnă, se ia!”. 

„Luați-l acasă dacă vreți”, mai afirmă primarul din comuna Prăjești.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri