Sari la conținut

Sărbători pascale la vecini

Poliţiştii de frontieră de la Vama Veche spun că numărul ieşirilor din ţară s-a dublat în ultimele ore. Cei care merg pe litoralul bulgăresc spun că acolo preţurile sunt mai mici decât în unele locuri din ţară şi nici nu au drum lung de străbătut.

Prin punctul de frontieră de la Vama Veche au trecut într-o singură zi peste 1.000 de maşini, de două ori mai mult decât de obicei. Pentru vacanţa de Paşte, hotelurile din Bulgaria oferă pachetele all-inclusive pentru 3 nopţi de cazare, care costă între 150 şi 250 de euro pentru două persoane.

„Avem un grup de prieteni mult mai mare şi ei au fost cu ideea să mergem în Bulgaria şi au găsit şi agenţie şi locaţie, au găsit tot. Ne-au luat şi biletele şi suntem vreo 7-8 familii”, a spus un turist. „Am mai fost şi anii anteriori, dar e mult de atunci. Copiii erau mai mici, acum sunt fără copii, e mai uşor, sper să fie mai bine”, a spus un alt turist. Importantă în decizia turiştilor este şi distanţa relativ scurtă pe care o parcurg până în staţiunile bulgăreşti.

În aceste zile, Poliţia de Frontieră a suplimentat numărul de ofiţeri vamali de la graniţa cu Bulgaria. „Recomandăm ca şi celelalte puncte de trecere ale frontierei, Negru Vodă şi Ostrov să fie folosite de participanţii la trafic, pentru că acolo traficul este scăzut”, a spus Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

În anii trecuţi, peste jumătate din turiştii străini care au sărbătorit Paştele în Bulgaria au fost din România.