Scandal în Arhiepiscopia Tomisului. Purtătorul de cuvânt al lui Teodosie a demisionat din cauza unei clarvăzătoare

Data actualizării: Data publicării:
tomis
Fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu. FOTO: Facebook Eugen Tănăsescu

Preotul Eugen Tănăsescu a demisionat joi din funcția de purtător de cuvânt și consilier media al Arhiepiscopiei Tomisului, după ce în presa locală au apărut înregistrări audio în care ar discuta cu o femeie despre o fostă clarvăzătoare, fost consul în Israel, care ar fi avut influență asupra Inaltpreasfințitului Teodosie. Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că a demarat o anchetă internă pentru a afla cine a înregistrat convorbirile telefonice private.

Eugen Tănăsescu, recunoscut în spațiul public drept mâna dreaptă a lui Teodosie, rivaliza cu o «clarvăzătoare» cu o influență mai mare asupra Înaltului prelat.

Replica de Constanța a publicat înregistrări în care Eugen Tănăsescu vorbește despre influența pe care aceasta o are asupra lui Teodosie, ea sfătuindu-l pe cine să păstreze sau să îndepărteze din anturajul său.

Mai mult, Eugen Tănăsescu o acuză pe femeie, într-o conversație telefonică purtată cu o altă femeie din anturajul lui Teodosie, că face legea în Arhiepiscopie. 

Din discuție mai reiese că aceasta l-a denigrat pe Tănăsescu în fața lui Teodosie.

Totodată, susține el, pentru că aceasta are legături strânse în politica românească, i-ar furniza informații proaspete de la București.

În linii mari, Tănăsescu, care îi face un portret clarvăzătoarei, este contrariat de faptul că își pierde influența asupra lui Teodosie, în favoarea acesteia.

Publicaţia mai arată că femeia a fost, în trecut, angajată la Grupul parlamentar al PRM din Camera Deputaţilor, iar între 2009 şi 2014 a fost consul coordonator al Direcţiei consulare a Ambasadei României la Tel Aviv.

Cum se apără Arhiepiscopia Tomisului

"Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere şi regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversaţiilor private dintre (posibili) actuali şi foşti colaboratori ai instituţiei, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituţia României, care stipulează: «Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil»", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Arhiepiscopie.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului adaugă că nu deţin deocamdată informaţii referitoare la identitatea şi intenţiile persoanei/persoanelor care a/au înregistrat şi, eventual, a/au prelucrat aceste conversaţii telefonice private, fără acordul/consimţământul persoanelor înregistrate, "acest lucru fiind, în accepţiunea noastră, o încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale consfinţite de Constituţie şi apărate de lege".

Ca urmare, s-a dispus o anchetă internă în acest sens. Rezultatele acestei anchete şi eventualele sancţiuni disciplinare nu înlătură aplicarea legislaţiei cu privire la contravenţii şi infracţiuni în sistemul jurisdicţional (Legea 489/2006, art. 26, alin. 3).

"Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu din funcţia de Consilier Media şi de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, Consilier Canonico-juridic", a transmis sursa citată.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri