Sari la conținut

Siguranță și încredere, dar cu program redus. Poliția Rutieră din Satu Mare nu lucrează în intervalul 22.00-6.00

Controversatul ordin, care are şi numărul 666, a fost emis de IJP Satu Mare în luna martie. De atunci, în tot judeţul, poliţiştii de la Judiciar, cei care anchetează infracţiuni grave, cum ar fi tâlhăriile ori crimele, lucrează doar până la ora 16:00.

Colegii lor de la Rutieră au un program ceva mai lung, până la ora 22.00, dar au scăpat de tura de noapte. Există şi o explicaţie: sunt prea puţini poliţişti, iar instituţia nu vrea să plătească ore suplimentare, pentru a face economie.

Este vădit pusă în pericol siguranţa cetăţeanului. Faptul că nu vor fi poliţişti de la Judiciar în serviciu, după ora 16.00, civil, reprezintă o inepţie, la fel privind siguranţa traficului rutier în intervalul 22.00-06.00”, a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, filiala Satu Mare.

Deşi şefii Inspectoratului se laudă că sunt mai eficienţi de când muncesc mai puțin, mai multe cazuri de crimă produse recent în Satu Mare au încă autor necunoscut. Cel mai cunoscut este al unei actriţe ucise pe malul Someşului, la finalul anului trecut.

În intervalul orar 22.00-06.00, au avut loc doar 7,5% din totalul evenimentelor. Din punct de vedere al constatărilor rutiere, constatările au crescut, înseamnă că am fost eficienţi, înseamnă că lumea este de acord cu acest program de lucru”, a spus Vlad Florentin, şeful IPJ Satu Mare.

Singurii încântaţi de lipsa poliţiştilor pe timp de noapte sunt şoferii.

„Sincer să vă spun, noi nu simţim lipsa lor niciodată”, spune un șofer.

Singurii poliţişti care îi protejează pe cetăţeni pe timp de noapte în Satu Mare sunt agenţii de la Ordine Publică. Cei de la Judiciar şi Rutieră lucrează suplimentar doar în cazul în care sunt anunţaţi de o infracţiune ori un accident cu victime.

Pe aceeași temă