Situație ridicolă în sectorul 4: locuitori somați de primărie să demoleze un gard care nu le aparține

Data actualizării: Data publicării:
gard

Mai mulți locuitori din sectorul 4 sunt somați de primărie să demoleze un gard care nu le aparține și care se întinde pe mai mulți kilometri. Mai mult, oamenii spun că au fost înștiințați că vor fi amendați în curând deși bunul nu este al lor. Fără să obțină vreun răspuns de la oficiali, oamenii spun că vor acționa primăria în instanță dacă nu este o altă cale de înțelegere.

În 1984 locuitorii din șoseaua Berceni erau informați că vor fi expropriați pentru a face loc rețelei de metrou. La scurt timp angajații de la metrou montau un gard de protecție pe mai mulți kilometri. La 35 de ani distanță, peste 50 de proprietari din zonă primesc somații de primăria sectorului 4 să dărâme gardul. Consternați, oamenii nu știu ce să creadă.

-Gardul este instalat de metroul SA deci este proprietatea lui din 1984. Primăria încalcă prin acțiunea ei proprietățile altora.

Oamenii au fost somați de autoritate că dacă nu respectă decizia vor plăti amenzi.

-Au venit apoi cu somație, acum o lună, în aprilie, ne înștiințează din nou. În situația în care nu ne supunem că trebuie să demolăm ni se impută cheltuielile de demolare de către Primărie.

Spun că au mers chiar și în audiență pentru a le comunica reprezentanților primăriei că sunt într-o eroare dar fără succes.

Simona Mazilu, proprietar: Este un abuz atâta timp cât timp noi le-am spus că a fost făcut cu autorizație de construcție de metrou, vrem să vedem acea autorizație de demolare a acestui gard sau să ne spună ce se intenționează cu această zonă!

Cei peste 50 de proprietari nici nu se gândesc să plătească amenzi, așa că vor să meargă în instanță.

Adrian Cuculis, avocat: În momentul de față deja am deschis litigii cu privire la dispoziția primarului. Situația este una complexă, abstractă pentru că nu proprietarii respectivi au ridicat gardurile, ci vorbim de o societate de stat.

Oficialii Primăriei sectorului 4 nu au vrut să comenteze situația, dar au declarat că nu vor face altceva decât să respecte legea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri