Sport în scopuri caritabile. Miodrag Belodedici a înotat în beneficiul unor copii cu boli rare

Data publicării:
belodeici

Adela Chirică este mama unui băieţel de 6 ani diagnosticat cu o formă rară de epilepsie, una pentru care acum nu există tratament. Copilul a fost refuzat la grădiniţă, aşa că mama a decis să îi construiască micuţului una privată. Pentru asta mai are nevoie de 20.000 de euro. Bani pe care voluntarii şi sportivii profesionişti au încercat să-i adune în cadrul unui eveniment de caritate.

„Din septembrie vom putea primi un număr de 25 de copii cu epilepsie. Este un program de grădiniţă unde copiii vor beneficia de toate terapiile de care au nevoie. Am decis să facem asta pentru copiii noştrii. Şi ei au dreptul la viaţă, la şcoală”, a declarat Adela Chirică.

Alături de aceşti entuziaşti s-a aflat şi marele fotbalist Miodrag Belodedici. El a vrut să adune 10.000 de euro pentru un incubator de care are nevoie secţia de neonatologie a Spitalului de Urgență din Reșița.

„Am înotat şi eu 100 de metri. Mi s-a propus să înot 50 de metri, dar eu credeam că sunt aşa de pregătit că pot să mă duc şi să mă şi întorc. La jumătatea bazinului mă gândeam să mă predau”, a recunoscut Belo.

„Noi ne-am propus să strângem peste 70.000 de lei. Până acum, cu donaţiile şi sponsorizările, am depăşit suma. Suntem undeva la peste 70.000 de lei”, a spus unul dintre organizatorii evenimentului.

Sponsorii au donat cât au considerat de cuviinţă, în funcţie de numărul turelor de bazin parcurse de sportivi. Acest tip de eveniment caritabil a fost introdus în România în 2009, iar până acum participanţii au finanţat 67 de proiecte umanitare propuse de comunităţi locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri