Străinii vin să recruteze medici în România

Data publicării:
medici din interior-6

Ana are 29 de ani şi este medic dentist. Profesează de trei ani în mediul privat, dar spune că nu ar refuza un loc de muncă în străinătate.

Asemenea ei, zeci de tineri au venit la târgul de slujbe pentru medici şi asistente. Chiar dacă au fost mai puţini candidaţi decât de obicei, nivelul lor de pregătire este mult mai înalt, spun organizatorii. Două companii de recrutare din Germania şi Marea Britanie au venit să le prezinte ofertele.

Salariile oferite sunt greu de refuzat.

„Asistentele medicale pot câştiga până la 2.000 de euro. Medicii rezidenţi pot câştiga de la 3000 până la 4.100 de euro, iar medicii specialişti între 6.000 şi 7.000 de euro”, spune reprezentantul unei firme de recrutare.

În ţară, un medic rezident câştigă puţin peste 220 de euro pe lună. Un salariu mult prea mic pentru munca depusă, spun absolvenţii de medicină.

În ultimii patru ani, managerii spitalelor au putut face o singură angajare la fiecare şapte angajaţi plecaţi. O situaţie pe care ministerul sănătăţii promite că o va rezolva după rectificarea bugetară din această lună. În sistemul de sănătate românesc mai lucrează aproximativ 40.000 de medici, după ce în ultimii şase ani au plecat la muncă peste graniţă peste 14.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri