Video Un elev de 15 ani și-a luat la bătaie diriginta, după ce fusese amendat de poliție pentru scandal la ore. Femeia, amenințată cu moartea

Data actualizării: Data publicării:
elev
Sursa foto: Captură video YouTube / Punctul.ro

Un elev de clasa a VIII-a de la o unitate de învăţământ din Târgu Mureş a făcut scandal în timpul unei ore şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Poliţiştii au venit la şcoală şi l-au dus pe elev la sediu, unde l-au amendat cu 500 de lei. Când a revenit la unitatea de învăţământ, el a agresat un cadru didactic, pe care l-a lovit cu pumnii şi picioarele.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş au anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi luni, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că la o unitate de învăţământ din Târgu Mureş are loc un scandal în timpul unei ore de curs de la clasa a VIII-a, scrie News.ro

“Poliţiştii de ordine publică (proximitate), alături de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au deplasat la faţa locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Tânărul a manifestat un comportament necooperant faţă de poliţişti, fiind imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, unde a fost invitată şi mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt şi lămurirea situaţiei”, au precizat poliţiştii.

Tânărul a fost amendat cu 500 de lei pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice. După câteva ore, poliţiştii au fost anunţat că elevul respectiv a făcut din nou scandal la şcoală.

“În jurul orei 12.35, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii aceleiaşi unităţi de învăţământ cu privire la o faptă de agresiune. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că acelaşi tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare. Tânărul a fost imobilizat şi condus la sediul unităţii de poliţie alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor şi luări măsurilor legale care se impun”, au mai afirmat poliţiştii.

Inspectoratul Şcolar: Diriginta elevului care a făcut gesturi obscene la ore, ameninţată cu moartea şi agresată

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş a precizat, luni, după intervenţia poliţiştilor la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureş, în cazul unui elev de clasa a VIII-a, care a făcut gesturi obscene la ore, că, după plecarea acestora, diriginta clasei a fost lovită de tânăr şi ameninţată cu moartea, inclusiv de către mama acestuia.

"Astăzi, 11 martie 2024, în jurul orei 10,00, diriginta clasei a VIII-a A a solicitat intervenţia doamnei director la această clasă. Un elev era urcat pe dulap şi protesta la invitaţia de a se da jos şi a participa la ore, pe motiv că a fost sancţionat de nenumărate ori din cauza comportamentului. La refuzul şi limbajul injurios, doamna director a rugat elevii să iasă din clasă împreună cu doamna profesor şi să meargă în laboratorul de specialitate. În acest timp, elevul în cauză şi-a aprins o ţigară, aşezându-se pe pervazul geamului, laboratorul fiind situat la etajul II. A fost apelată atât Poliţia de proximitate, cât şi Serviciul de urgenţă 112. La sosirea echipajului de poliţie, elevul din clasa a VIII-a se afla la nivelul parterului, iar după o răbufnire violentă, a fost încătuşat şi dus la maşina de poliţie. La colegiu s-au prezentat angajaţii de la Poliţia de proximitate şi siguranţă şcolară, pentru a lua declaraţii. După plecarea acestora, elevul s-a întors împreună cu mama lui, au aşteptat-o pe doamna dirigintă pe hol, au ameninţat-o cu moartea şi, într-o răbufnire violentă, elevul i-a aplicat acesteia mai multe lovituri. A fost apelat din nou echipajul de poliţie prin dispeceratul 112 şi l-au ridicat pe elev împreună cu mama lui. Doamna dirigintă a fost transportată la IML şi SMURD", a arătat inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Paula-Maria Dărăban, într-un comunicat de presă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri