VIDEO. Cum împart preoții sfintele Paști la domiciliile enoriașilor

Data publicării:
sfintire pasti
Foto: Inquam Photo / Octav Ganea

Preoții alături de voluntari împart în aceste zile Sfintele Paști credincioșilor. Pâinea stropită cu agheasmă și vin este pusă în punguțe de hârtie, iar apoi este distribuită celor care solicită acest lucru. La case, oamenii ies la poartă, iar la bloc, administratorii îi vor desemna pe cei care pot coborî să ia pâinea sfințită pentru toată lumea, conform instrucțiunilor date de autorități.

În fiecare pachet sunt puse două bucățele de Paști. După ce pâinea stropită cu agheasmă și vin a fost pusă în punguțele de hârtie, preoții și voluntarii s-au dus spre casele credincioșilor. Fiecare preot duce cam 150 de punguțe.

Pentru credincioșii care au cerut Sfintele Paști, dar nu erau acasă, preoții au lăsat pâinea sfințită la poartă. 

„Ne aflam într-o zi specială, de post, suntem în Vinerea Patimilor, mergem la casele credincioșilor și îndemnul bisericii este acela de a-i încuraja să rămână acasă. Deci dragilor, stați acasă, preoții si voluntarii vin la casele voastre și vă aduc Sfintele Paști!”, îndeamnă părintele Gabriel Cazacu, de la Mănăstirea Cașin.

Preoții și voluntarii împart Sfintele Paști timp de 3 zile, iar sâmbătă, începând cu ora 20:00, le vor duce credincioșilor Lumina Învierii.

Editare web: Luana Păvălucă 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri