VIDEO. Imagini revoltătoare cu un copil cu dizabilități lovit de propriul tată. Scena a fost filmată de mama băiatului

Data publicării:
copil
Un copil de 12 ani, cu dizabilități, este lovit de propriul tată. Foto: Captură video

Imagini revoltătoare în județul Iași: un copil de 12 ani, cu dizabilități, este lovit de propriul tată. Întreaga scenă a fost filmată de mama copilului, iar imaginile au ajuns în mediul online. Acum este în derulare o anchetă a Protecției Copilului și a poliției. Mama și copilul au ajuns într-un centru social, iar tatăl este cercetat penal.

Copilul de 12 ani suferă de o tulburare hiperactivă cu deficit de atenție. Se afla în brațele tatălui și era mai agitat, atunci când bărbatul a început să îl lovească în repetate rânduri. Mama a filmat totul și a postat imaginile în mediul online.

Tiberiu Bantaș - purtător de cuvânt DGASPC Iași: Ne-am deplasat împreună cu niște psihologi și asistenți sociali la grupul școlar unde învață copilul în cauză. Acesta a fost identificat dat fiind faptul că este încadrat în grad de handicap. Am discutat atât cu el, cât și cu mama și în momentul de față atât copilul cât și mama sunt protejați într-o unitate specială.

Bărbatul era cunoscut autorităților locale pentru comportamentul agresiv.

Constantin Grosu - primarul comunei Rediu: Mai sunt trei sesizări, trei dosare la poliție pentru violență domestică pentru această familie. Nu am cunoștință dacă au mai fost agresiuni asupra copilului, dar au fost incidente în familie, care au fost raportate și sunt dosare la poliție.

Cu toate acestea, asistentul social din comună a făcut o singură anchetă, în care nu a apucat să stea de vorbă și cu băiatul.

Cristina Chiriacu - asistent social: A fost făcută anchetă socială la solicitarea judecătoriei pentru divorțul dintre cei doi părinți.
- Copilul cum era tratat?
- La momentul la care am fost eu, mama deja nu se mai afla aici, la domiciliul tatălui. Era plecată în Iași, la bunici. Era foarte grăbită în general, nu voia să povestească foarte multe.

Polițiștii au deschis și ei o anchetă.

Anca Vîjiac - purtător de cuvânt IPJ Iași: Efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violența în familie și rele tratamente aplicate minorului în vederea stabilirii întregii situații de fapt, urmând ca în funcție de ce vor constata să fie dispuse măsuri în consecință.

Atât copilul, cât și mama vor beneficia de consiliere psihologică din partea specialiștilor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri