Video. Un instructor auto conduce singur mașina de pe scaunul din dreapta. Poliția nu îl poate amenda

Data actualizării: Data publicării:
masina scoala

Nicio sancțiune legală pentru instructorul auto, filmat în timp ce conducea maşina de şcoală de pe scaunul din dreapta. Norocul lui a fost că, deşi se afla pe un bulevard foarte circulat din Capitală, nu a fost văzut de niciun poliţist de la Rutieră. Imaginile din trafic au ajuns însă la şefii lui, care au anunțat că îl dau afară.

Aflat pe locul din dreapta al unei maşini de şcoală auto, un bărbat s-a transformat în pericol public, pe o şosea aglomerată din Capitală. Imaginile i-au surprins chiar şi pe şoferii care au văzut multe în traficul in Bucureşti.

Iată ce spun bucureștenii:

„Foarte periculos, se riscă la fel și fel de neplăceri de accidente”.

„Aş încerca să-l evit că m-am obișnuit la traficul și realitatea din București să eviți obstacole”.

Este ca și când un șofer se urcă beat la volan. Este la fel de grav, reacțiile tale nu poti fi la fel ca și atunci când se află pe scaunul șoferului. E o lipsă de respect pentru această profesie de instructor auto. Experiența sa îl face să se creadă atotputernic și să creadă că poate conduce mașina chiar și din portbagaj”, spune Emil Gatej, instructor auto.

Filmarea a fost studiată şi de reprezentanţii şcolii de şoferi la care lucrează sau lucra, instructorul.

M-am uitat de vreo 20 de ori la acest filmuleț sperând ca la volan e cineva. Din păcate nu am văzut pe nimeni. Dacă se dovestește acest lucru, este o abatere disciplinară gravă, urmând ca de luni să încheiem raporturile de muncă cu acest indvid”, afirmă Gheorghe Harabagiu, reprezentantul scolii auto.

Nu e primul caz de acest gen. Un instructor auto din Constanţa a fost filmat, în februarie, anul acesta, în timp ce şofa de pe scaunul din dreapta. Grav e că aceste filmări nu pot fi folosite de poliţişti pentru a-i sancţiona pe cei care se cred super-şoferi.

Deşi putea provoca o tragedie în trafic, instructorul auto nu va fi sancţionat. Poliţia rutieră nu poate da amenzi în cazul în care imaginile doveditoate nu sunt omologate.

Instructorul din Capitală are 30 de ani experienţă în domeniu şi lucra de mai puţin de două luni la firma respectivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri