Zeci de blocuri fără căldură și apă caldă. Nicușor Dan: A fost o decizie să se livreze sub parametri. Ne e frică să nu crape rețeaua

Data actualizării: Data publicării:
canal din care iese abur în București
Agentul termic este livrat sub parametrii în mai multe zone din Capitală. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Zeci de blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii. Într-o declarație făcută la sediul Primăriei, Nicușor Dan spune că avariile sunt minore și vor fi rezolvate în această zi. Primarul susține că în multe alte zone ale Bucureștiului agentul termic este livrat sub parametri, însă a fost o decizie strategică.

Unele dintre blocuri sunt afectate de sâmbătă sau de duminică, iar altele de luni, însă sunt şi blocuri care au probleme cu încălzirea din 13 sau din 14 ianuarie. 

„Există două avarii minore care vor fi remediate azi”, a declarat Primarul General al Capitalei.

De asemenea, Termoenergetica anunță că sunt zeci de blocuri care figurează cu „parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”, fie numai pentru încălzire, fie şi pentru apă caldă. 

Nicușor Dan susține că a fost o decizie strategică furnizarea sub parametri a agentului termic, pentru că exista riscul ca rețeaua de termoficare „să crape”.

„Există multe blocuri din capitală care au livrarea de agent termic sub parametri. Fie se forța rețeaua pentru o temperatură mai mare cu riscul ca ea să crape. Au mers pe prima variantă să nu se forțeze rețeaua. Ne este frică acum când e frig să nu crape rețeaua”, a mai declarat Nicușor Dan.

Primarul a anunțat că vor fi demarate investiții, urmând ca în luna februarie să fie organizată licitația pentru lucrări majore la rețeaua de termoficare.

„Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane”, a mai spus Nicușor Dan.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri