Video Ce părere au românii despre conflictul din Israel. Sondaj Avangarde: 71% dintre ei cred că Hamas este o organizație teroristă

Data actualizării: Data publicării:
Israeli attacks continue on the 11th day in Gaza
Orașul Gaza după bombardamentele israeliene. FOTO: Profimedia Images

Românii au păreri împărțite atunci când vine vorba despre conflictul din Orientul Mijlociu. Cel mai recent sondaj avangarde, la comanda Digi24, arată că procentul celor care cred că Israelul are dreptul să se apere atacând Fâșia Gaza este egal cu al celor care condamnă riposta israelienilor. Cei mai mulți respondenți sunt nedumeriți și nu știu cine are dreptate în tot acest conflict, însă majoritatea cred că Hamasul este o organizație teroristă, iar conflictul poate fi oprit doar prin negocieri clare între părțile implicate.

Întrebați dacă Israelul este sau nu îndreptățit să atace Fâșia Gaza, românii au păreri împărțite. 38% dintre respondenți consideră că Israelul este într-adevăr îndreptățit să atace Gaza, în timp ce 36% cred contrariul. 

În ce privește răspunsul la întrebarea cine are dreptate în acest conflict, Israelul sau organizația Hamas, 41% dintre românii chestionați spun că Israelul are dreptate, în timp ce doar 10% susțin cauza palestiniană. 

Când vine vorba despre cum poate fi oprit conflictul, 43% dintre români cred că este nevoie ca cele două parți implicate să se așeze la masă și să negocieze,  în timp ce 18% spun că ar fi nevoie de o negociere între marile puteri. 14% dintre cei intervievați susțin că războiul s-ar încheia prin ocuparea completă de către Israel a teritoriilor palestiniene.

Întrebați dacă Hamasul este o organizație teroristă, cei mai mulți dintre respondenți sunt de acord cu această afirmație, în proporție de 71%, în timp ce doar 7% spun că Hamasul este o organizație legitimă pentru apărarea drepturilor palestinienilor.

 

Sondajul a fost realizat la comanda Digi24, în perioada 16-18 octombrie, pe un eșantion de 700 de persoane.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri